Dovlecei si rosii am azi in meniu, pentru ca a inceput sezonul lor. In rest am mai experimentat cu tortilla de sfecla rosie si am respirat un pic mai bine in aerul racoros.
Mic dejun experimental
Pentru de dimineata am perpelit o tortilla, iar deasupra i-am pus rondele de ceapa pane si oua de tara. Din ingredientele de data trecuta am mai completat doar cu cottage cheese.
Uite asa arata in tigaia de clatite, cand era aproape gata minunatia.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am poftit la o portocala cu ciocolata neagra. Pai da, mi s-a cam facut dor de Grecia vazand atatea poze de la prieteni. Tot de dor, mai pe seara bag niste pasta de masline.
Tot in intervalul asta am rontait si-un morcov 🙂
Ciorba de dovlecei si rosii la pranz
La pranz am savurat o ciorba rece de dovlecei si rosii. Chiar daca nu mai este caldura sufocanta din zilele trecute, ciorba rece m-a inviorat bine.
I-am pus si niste ardei iute peste chefir.
Seara ma pregatesc pentru o salata de rosii si de dovlecei perpeliti cu branza.
Au inceput sa aiba gust rosiile, asa ca fac o salata simpla cu ceapa, rosii, masline de Thassos, ulei de masline si patrunjel. Doar branza de tara ii mai adaug.
Am 2 tipuri de rosii, unele cherry si altele lunguiete de culoare mai roz. Si dovleceii tot in 2 culori, verzi si galbeni.
Pe dovleceii perpeliti am pus crema de branza (pentru nachos), sa se topeasca usor. Si am mai adaugat pasta de masline.
Rosiile sunt bune pentru sanatate si crude, dar si gatite. Oana Cuzino ne spune de ce este bine sa le consumam zilnic, intr-o forma sau alta.
- sunt bogate in antioxidanti si vitamine,
- mentin oasele sanatoase,
- scad riscul de cancer,
- au efect cardioprotector,
- impiedica aparitia tulburarilor neurodegenerative,
- reduc riscul de diabet,
- sunt benefice pentru proaspetele mamici,
- imbunatatesc sanatatea pielii.
Cam atat cu meniul simplu de astazi.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei