Dulceata de cirese amare am mai avut pe-aici. Dar cirese ca atare, de-astea negre si dulci-amare n-am bagat in meniu. Cum nu ma omor dupa dulciuri, ciresele dulci-amare sunt mai pe gustul meu, dar le gasesc cam greu. Acum a gasit doamna mea la Kaufland, iar pe urma le-am ochit si eu la Auchan. Aveau chiar 2 etichete, asa ca la casa cu auto-scanare imi pusese 2 caserole. Nu-i bai, am remediat, apoi le-am folosit in mai mult de 2 combinatii la Miercurea fara carne.
Cirese amare inca de dimineata
Pentru de dimineata mi-am facut cascaval pane cu dulceata de cirese amare si pasta de masline. Pai da, imi cam vine dor de Grecia si incep sa adaptez meniul.
Am mai completat cu 2 felii de paine Wasa, cu guacamole, icre, sos de taco, zacusca, pasta de masline si dulcegarie iute.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat cirese amare cu ciocolata cu rom. Pfff, combinatia mortala.
Ciresele ca atare, cu atat mai mult cele amare, au multe beneficii pentru sanatate:
- sunt bogate in nutrienti de calitate:
- fibre,
- polifenoli,
- carotenoizi,
- vitamina C,
- potasiu,
- triptofan,
- serotonina,
- melatonina,
- scad riscul de ateroscleroza,
- ajutor natural pentru somn,
- recomandate pentru slabire,
- estompeaza durerile musculare,
- intarzie aparitia semnelor imbatranirii premature,
- amelioreaza durerile articulare,
- intaresc firele de par,
- ajuta la reglarea tensiunii arteriale,
- sunt antiinflamatoare naturale.
Ca sa vezi cum se leaga toate, in timp ce scriam articolul, doar ce aud la RFI NoruNegru cu „Cirese amare ca viata” 🙂
Curcubeu pe cerul gurii
La pranz imi pregatesc rondele de ceapa cu oua de prepelita. Dar nu rondele de ceapa de-alea pane, ci pur si simplu ceapa taiata rondele si perpelita in tigaie. Cand incepe sa se inmoaie pun si ouale de prepelita, in interiorul rondelelor.
Mai perpelesc un cascaval pane, peste care pun cirese amare. Dar nu ca atare, ci le perpelesc in tigaie.
Nu le perpelescu mult, cat sa fac un fel de salsa cu crema de otet balsamic si trufe. Le-am lasat cu codite, ca sa-mi fie usor sa le intorc fara sa ma ard. Prin coacere se intensifica gustul amar si apar arome de migdale, probabil de la samburele incalzit. Iar crema balsamica cu trufe, completeaza cu un pic de acru gustul dulce-amar de la cirese si cel sarat de la cascaval.
Doar mamaliga mai lipsea din peisaj pentru culoare, insa am gasit niste solzi de porumb pentru alinare 🙂
Seara ma pregatesc pentru o ciorba de pastai verzi, dar nu-i mai pun chefir.
Am mai bagat si branza cu rosii si ceapa, asa de racorire.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa Aluculesei
Toate sun bune la o zi fără carne,sa ai poftă
Daniel Botea
Avem a multumi!