Branzeturi frantuzesti este expresia la care se gandesc cei mai multi romani de Ziua Frantei. Cel putin asa era clasamentul pe dexonline cand am votat eu. Puteti sa mai adaugati si bagheta frantuzeasca, dar eu va recomand vinuri din soiuri frantuzesti.
Branzeturi frantuzesti de Ziua Frantei
Pentru ca am deja o experienta cu degustarile Branzeturi cum se cuVin inca din 2015, imi permit sa vin cu cateva sugestii. Branzeturile cu care asociem vinurile la degustari provin de la Delaco, parte a grupului francez Savencia. Asa ca, pe langa branzeturi din toata lumea de la un lider mondial in domeniu, avem si branzeturi frantuzesti.
Daca si voi aveti la indemana o sampanie frantuzeasca, va recomand s-o asociati cu Aperifrais, Camembert sau Brie.
Aperifrais Ile de France este o crema de branza in mai multe variante, dintre care 2 specific frantuzesti:
- Aperifrais Cote D’Azur,
- Aperifrais Provence.
Pur si simplu bucatelele cremoase se topesc sub asaltul bulelor din sampanie.
Daca nu aveti sampanie sau macar un spumant, atunci merge bine si un vin alb frantuzesc cu aciditate mare.
Sauvignon Blanc este vinul alb cel mai apreciat in Romania.
Dar merge si-un Chardonnay, atat cu Brie, cat si cu Camembert. Chiar si cu Aligote, un soi frantuzesc nu atat de cunoscut, dar intalnit si-n Romania.
Daca sunteti adeptii vinurilor desert, o combinatie clasica este alaturi de branza cu mucegai albastru Roquefort. Daca sunteti insa fanii vinurilor rosii puternice, Roquefort merge si cu un Cabernet Sauvignon cu multe grade alcoolice.
Insa daca Roquefort est trop fort pour vous, puteti sa va antrenati inainte cu un Brie au bleu.
Este o branza cu mucegai alb si cu putin mucegai albastru, foarte versatila, care se potriveste atat cu vinurile albe cat si cu rose-urile. Dar si cu vinurile cu bule.
In speranta ca v-am facut pofta de branzeturi frantuzesti, va urez Vive la France pe meleaguri romanesti.
Spor sarbatoritor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei