Dovleac de Halloween la Miercurea fara carne

Daca multi s-au impodobit cu dovleac de Halloween, eu l-am „incinerat” aseara in cuptor si l-am devorat azi 🙂 Alta data am bagat usturoi anti-strigoi de Halloween, acum m-am concentrat pe dovleac.

Dovleac de Halloween

Am intrat si eu in atmosfera de Halloween la Filarmonica, iar cand am ajuns acasa mirosea asa bine dovleacul din cuptor, incat mi-a dat idei pentru azi.

Pentru de dimineata am avut dovleac de Halloween, sacrificat in bucati si supus la caldurile iadului din cuptor. L-am mancat abia dupa o portie de oua de prepelita si cartofi (tot la cuptor).

oua de prepelita si cartofi la cuptor

Cam asa arata dovleacul meu post-Halloween 🙂

dovleac de Halloween

Sa stiti ca nu este doar o moda, ci consumul de dovleac are beneficii pentru sanatate:

  • continutul sarac in calorii te poate ajuta sa slabesti,
  • favorizeaza digestia si previne depunerea grasimilor,
  • stimuleaza activitatea rinichilor,
  • are actiune diuretica si favorizeaza eliminarea apei in exces din organism,
  • regleaza glicemia si tine nivelul colesterolului sub control,
  • prevene diabetul si afectiunile inimii,
  • substantele active din dovleac imbunatatesc circulatia sangvina periferica si previn agravarea unor afectiuni cardiovasculare degenerative,
  • actiune benefica in caz de:
    • anemie,
    • oboseala cronica,
    • stres,
    • insomnie,
    • depresie,
    • nervozitate,
    • anxietate.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 m-am dedulcit la struguri negri si ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% cacao.

struguri si ciocolata neagra

La pranz am avut orez cu legume, pe care l-am imbogatit cu ciuperci la gratar, ceapa rosie si castraveti murati. L-am si decorat in stil Halloween, dar mi-a iesit mai degraba „zambicios” decat infiorator 🙂

orez decorat in stil de dovleac de Halloween

Seara ma pregatesc pentru o mamaliga cu branza. Pai da, daca azi n-am avut nici branza si nici mamaliga pana seara, trebuie sa recuperez pe final. Poate si vreo supa-crema. Chiar asa, daca se face supa-crema de ardei copti, din dovleac la cuptor merge o supa-crema?

Pana atunci, vedeti mai jos ce-am reusit acum 🙂

mamaliga cu branza

Pofta buna fara carne!

Update:

Va poftesc la Brindusa pentru dovlecei in stil traditional.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.