Concert cat China la Filarmonica Oltenia

Daca spun ca va fi un concert cat China, la ce va ganditi? Probabil spectatorii fideli ai Filarmonicii Oltenia se vor gandi la turneul chinezesc de 3 saptamani. Dar hai s-o luam cu inceputul.

Concert cat China la Filarmonica Oltenia
Concert cat China la Filarmonica Oltenia

La inceputul anului spuneam despre turneul Filarmonicii Oltenia in China. La inceput de Martie avem chiar de Martisor un concert cu artisti din China in Craiova.

Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia, sub bagheta dirijorului chinez Tao Fan, ne-a pregatit urmatorul program muzical:

  • Ludwig van Beethoven: Uvertura „Egmont”, op. 84,
  • Maurice Ravel: Concertul in Sol major pentru pian si orchestra,
  • Antonin Dvorak: Simfonia nr. 7 in Re minor, op. 70.

Solista este tot din China, pianista Cong Fan.

Concertul incepe cu Uvertura Egmont de Beethoven, compusa in anii 1809- 1810 pentru piesa de teatru a lui Goethe. Uvertura este dedicata nobilului Lamoral, Conte de Egmont din Tarile de Jos, care s-a impotrivit dominatiei lui Napoleon. Cum o parte dintre stramosii lui Beethoven au trait in Tarile de Jos, pare a fi un omagiu adus inaintasilor si vitejiei lor.

Incalzirea fiind facuta, spectacolul merge mai departe cu Concertul lui Ravel pentru pian si orchestra. Concertul a fost compus intre 1929 si 1931, un omagiu adus lui Mozart si Saint-Saens, dar cu influente de jazz si de folclor basc.

La final ne asteapta Simofonia #7 de Dvorak, care a fost scrisa in primavara lui 1885. Primul spectacol public a avut loc in data de 22 April 1885 la St James’s Hall in Londra, initial fiind numita Simfonia #2. Dupa debutul public Simfonia lui Dvorak a fost considerata printre marile simfonii „post Beethoven”, alaturi de simfoniile lui Brahms si Schubert.

Accesul la concertul de Vineri, 1 Martie, ora 19:00

Biletele pentru spectacol au pretul general de 50 lei, iar pentru elevi, studenti si seniori pretul este 15 lei.

Biletele sunt disponibile online, dar si la agentia Filarmonicii Oltenia.

Programul agentiei este de Luni pana Vineri, intre orele 10:00 – 18:00. Informatii si rezervari se pot face si la telefon 0251.414.698.

Spor incantator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.