Dovlecei si legume am savurat azi la Miercurea fara carne, insa au fost si alte bunatati in meniu. Deci stati pe-aproape.
Infloritor si dulce de dimineata
„Pentru de dimineata” am avut un mic dejun infloritor 🙂 Adica am facut o floare din rosii taiate si alta din branzeturi afumate.
Iata ce-am avut dis de dimineata:
- oua de prepelita,
- rosii,
- branza de vaca,
- branza afumata.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am conturat cu negru dupa micul dejun multicolor. Adica am avut cirese negre si ciocolata neagra.
Ciorba de dovlecei si legume la pranz
Am mai avut eu ciorba de dovlecei, insa atunci legumele au fost reprezentate doar de cartofi.
Acum am savurat in ciorba si rosii, mazare, cartofi, morcovi si alte radacinoase. Adica a fost o ciorba deasa si savuroasa, pe care am desavarsit-o cu un pic de chefir.
Tot insist cu dovleceii, pentru ca prin consumul lor aduce beneficii sanatoase organismului:
- continut bogat in vitamine si minerale, dar sarac in calorii:
- potasiul, fosforul și manganul,
- vitaminele B1, B6, vitamina C, vitaminele A si K,
- cuprul, magneziul, acidul folic, zincul, fierul, calciul,
- stimuleaza digestia si mentin sanatatea tractului digestiv,
- au efect antiinflamator,
- mentin sanatatea ochilor, a sistemului nervos si a oaselor,
- ar putea preveni aparitia cancerului si imbatranirea tenului,
- alina greturile matinale.
Inchei seara tot cu legume sub forma de salata de castraveti.
Pofta buna fara carne!
Daca vi se pare prea simpla salata mea, va poftesc la Brindusa pentru o salata libaneza.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Doar bunătăți la tine că de obicei, să ai poftă
Daniel Botea
Hai ca si salata libaneza de la tine e de savurat