Soufle de dovlecel la Miercurea fara carne

Soufle de dovlecel am savurat azi, rece si revigorant, alaturi de o salata de rosii. Dar pana la sufleu, sa va spun tot meniul meu.

Mic dejun tricolor: rosii, branza, oua

Pentru de dimineata am avut crema de branza Aperifrais, ou ochi si rosii de tara. Le-am mancat cu o felie de paine cu maia, perpelita in tigaia de clatite.

mic dejun tricolor

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am avut afine si zmeura cu ciocolata neagra Heidi Dark Extreme, 85% cacao.

intervalul dulce

Soufle de dovlecel la pranz

Ca sa combat caldura de la pranz, am mancat soufle de dovlecel rece. L-am pozat si-n sectiune transversala, ca sa se vada mai bine minunatia savurata.

soufle de dovlecel

Tot reci au fost si rosiile din care am facut salata cu ceapa, marar si patrunjel.

salata de rosii cu soufle de dovlecel

Am mai avut alta data sufleu cu zucchini si ceapa, dar acum m-am rezumat la dovlecel, pentru beneficiile sanatoase:

    • continut bogat in
      • vitaminele B1, B6, C, A si K,
      • fosfor, acid folic,
      • calciu, magneziu, potasiu, mangan, cupru, zinc, fier,
  • stimuleaza digestia si mentin sanatatea tractului digestiv,
  • efect antiinflamator,
  • mentin sanatatea ochilor si a sistemului nervos,
  • alina greturile matinale,
  • aduc beneficii pentru oase,
  • ar putea preveni aparitia cancerului si imbatranirea tenului.

Branza la gratar pentru seara

Seara ma delectez cu 2 tipuri de branza la gratar, Camembert si branza tip Halloumi.

branza gratarita

Nu le savurez singure, ci alaturi de sos de rosii si un pahar de rose rece.

Pofta buna fara carne!

Update:

La mine nu prea gasiti dulciuri la Miercurea fara carne, dar va poftesc la Brindusa pentru o inghetata de zamuz.

4 Comments

  1. Aluculesei
    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.