Miercurea fara carne 22 Iunie 2016

Miercurea fara carne 22 Iunie 2016
Bine ati revenit la Miercurea fara carne intr-o zi caniculara de Iunie. Dupa cum stiti, in zilele foarte calduroase nu se recomanda carnea si mancarurile grase, asa ca meniul de azi este adaptat la situatie.

Pentru de dimineata am inceput cu rosii, branza Cheddar si un fir de ceapa verde. Nu mai zic ca si painea a fost o bagheta cu ceapa 🙂

La pranz am trecut pe #salatate. Am avut o salata rece de fasole verde, rosii cherry, masline si usturoi verde.

salata rece de fasole verde
Chiar daca nu se vad in imagine, in salata au mai fost si alte ingrediente bune pentru sanatate: lamaie, lime si ulei de masline.

Seara voi savura o supa-crema de linte cu crutoane si condimente grecesti. Avantajul acestei supe este ca se poate consuma la temperatura camerei sau chiar rece, nu e neaparat nevoie s-o incalzim intr-o zi care ne-a dat deja in clocot 🙂

Vine si poza cu cina, pe urma mai vine si o bere de Euro 2016 mai pe seara, dar pana atunci sa va spun ca rubrica Miercurea fara carne m-a ajutat sa ma disciplinez si sa constientizez ca exista mese sanatoase si consistente chiar fara a avea carne printre ingrediente.
Mi-am propus (in urma cu 6 ani) ca Miercurea fara carne sa fie rubrica saptamanala pe blog si de atunci sunt mai ordonat si reusesc ca macar 2 zile pe saptamana sa nu mananc deloc carne. Miercurea este zi obligatorie fara carne, a doua zi este de obicei Vineri, dar nu obligatoriu. De exemplu, Vinerea asta sunt la Food Bloggers si decat sa ratez bunatatile pregatite de chefi renumiti, mai bine mananc Joi fara carne.

Si daca pentru mine a fost o metoda buna de planificare, sper ca Miercurea fara carne sa dea idei „exemplare” si celor care-mi citesc blogul sau macar sa vada ca exista si mese fara carne 🙂 Daca sunteti bloggeri si vreti sa incercati, va rog sa va alaturati proiectului #miercureafaracarne.

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca ati fost socati de ziua caniculara, va poftesc la o socata facuta de Camelia.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.