Asa s-a intamplat anul asta ca si 1 Martie si 8 Martie sa se nimereasca Miercurea. Si daca Miercurea fara carne de 1 Martie a fost cu gust de Bucuresti, de 8 Martie mi-am pregatit eu salata de valeriana. Dar sa va explic 🙂
Pentru de dimineata am avut zacusca cu paine, alaturi de 3 frunze de valeriana, masline si cascaval. Dupa cum se vede, m-am acomodat cu gustul de valeriana pentru masa de pranz.
Am descoperit salata de valeriana la Heidelberg, unde era numita „salata de camp”, ceva de genul „Salatfeld”. Cum eu nu stiu germana am numit-o „salata fel de fel”. In Romania am descoperit ca este salata de valeriana si azi i-am facut felul 🙂
Adica am mai pus salata verde, ceapa verde, rosii cherry, masline, ulei de masline si lamaie. Si a iesit… o minunatie.
Seara am inceput cu o ciorba de sfecla rosie.
Si am continuat cu dovlecei cu branza la cuptor, ca sa mearga si-un vin rosu 🙂
Pofta buna fara carne!