23 de Mondiale pentru Nationala de handbal feminin

Spuneam ca in asteptarea meciului de handbal masculin din Craiova, ne incalzim cu prestatia fetelor in Austria. Iar tricolorele nu ne-au dezamagit, bifand 23 de Mondiale la care nationala feminina de handbal spune prezent.

Austria - Romania

23 de Mondiale la rand pentru handbalistele tricolore

Sistemul de calificare la campionatele mondiale de handbal este unul foarte greu si complicat. Cu toate acestea Romania este singura tara care a participat la toate Mondialele. Ieri fetele noastre au continuat traditia si in Germania vom sarbatori 23 de Mondiale consecutive de handbal feminin.

Romania handbalistica este un fel de Brazilia la fotbal in ceea ce priveste Campionatele Mondiale. Cu medalii de aur, argint si bronz (7 jucatoare) si cu 2 medalii de aur la Mondiale in 11 jucatoare, Romania se confunda cu Campionatele Mondiale de handbal feminin.

Cum a fost barajul cu Austria

Daca ne luam dupa diferenta de scor din baraj, 5 goluri acasa si 9 in deplasare, 14 goluri in plus ar vorbi despre o diferenta clara.

Romania 23 de Mondiale la handbal feminin

Asa a fost, insa nationala feminina a Romaniei este in plin proces de transformare.

Jucatoarele din axa nationalei (Paula Ungureanu, Mica Bradeanu si Oana Manea) s-au retras iar Martin Ambros a preluat din mers o echipa mult schimbata.

Pe langa constanta Cristinei Neagu si revenirea mereu tinerei Valentina Ardean Elisei, au fost multe jucatoare noi la nationala.

Doua dintre jucatoarele tinere care confirmasera in nationala, Cristina Zamfir si Ana Maria Iuganu, s-au casatorit in aceste zile si n-au participat la barajul cu Austria.

Asa ca s-au rulat multe formule de echipa si s-au incercat jucatoare noi. Glumeam la meciul de ieri din Austria, spunand ca antrenorul a incurcat blondele din aparare 🙂

Dar important este ca ne-am calificat inca o data la Mondialele din Germania. In Decembrie iar stam cu sufletul la gura alaturi de fetele de la handbal.

Felicitati fetelor! Vacanta placuta, multa sanatate si Hai Romania!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.