Delaco D’Exceptie – Gusturi rafinate pentru fani branza

Daca tot v-am facut pofta cu bunatati turcesti degustate in format blogosferic, zic sa continuam seria. Azi am aflat despre Delaco D’Exceptie, branzeturi cu gusturi rafinate.

Delaco D'Exceptie

Si cum eu sunt fan branza recunoscut si recompensat cu greutatea mea in branzeturi Delaco, nu va fi nicio greutate sa aflati despre aceste branzeturi de la mine.

Delaco D’Exceptie 1, 2 si 3 🙂

Inca nu am degustat seria Delaco D’Exceptie, deocamdata imi fac pofta cu ce-am citit pe ambalaje. Care ambalaje arata intr-un mare fel.

Dar daca aveti pofta si le incercati, iata cum recomanda Delaco sa faceti degustarea branzeturilor.

Maasdam – Delaco D’Exceptie

Maasdam am mai savurat in cadrul degustarilor Branzeturi cum se cuVin. Nu am gustat inca seria D’Exceptie insa iata ce-am aflat acum citind ambalajul.

Maasdam - Delaco D'Exceptie

Inventata in anii ’90, branza Maasdam are un gust delicat, usor dulce, cu aroma de nuca. Este o branza bogata in proteine si calciu. Rotile mari de Maasdam se matureaza in cel mult 12 saptamani. Are o textura cremoasa si supla, fiind ideala pentru un croque monsieur sau topita in fondue.

Irish Cheddar – Delaco D’Exceptie

Cheddar mancam de obicei Martea, dupa intalnirea saptamanala a blogoltenilor. Si cum Fajitas TexMex este peste drum, de multe ori acompaniem berea cu nachos con cheddar. Cheddarul este fierbinte si acompaniat de multe ori si de un sos iute.

Irish Cheddar „crud” nu stiu daca am mai mancat dar va spun ce-am aflat 🙂

Irish Cheddar D'Exceptie

Irish Cheddar este cea mai cunoscuta branza din Marea Britanie, fiind produsa prima data in secolul al XVI-lea. Joseph Harding, „tatal” branzei Cheddar, spune ca o branza Cheddar de calitate este „ferma in textura, cu tendinta de topire in gura si o aroma asemanatoare alunei”

Gouda – Delaco D’Exceptie

Gouda cred ca am mai mancat dar nu din seria Delaco D’Exceptie. Iata ce am aflat acum despre ea.

Gouda Delaco D'Exceptie

Gouda este branza de origine olandeza, printre cele mai populare din lume. Procesul de fabricatie include si o etapa de „spalare a casului”, rezultand un gust dulceag si o textura mai moale si elastica.

Acesta este articolul de teasing. Urmeaza un reveal zilele urmatoare, pentru ca maine avem degustare 🙂

Vom degusta cele 3 branzeturi rafinate alaturi de vinuri din soiuri romanesti. Nu va spun mai mult ca deja imi ploua in gura 🙂

Spor!

Leave a Reply