Azi la Miercurea fara carne chiar a fost cu de toate. Si inca nu s-a terminat.
Pentru de dimineata am avut coliva. Daca as fi avut timp incalzeam si-un lapte si-l amestecam cu coliva. Dar a fost buna si asa.
Dupa bucatica de ciocolata neagra si ceaiul de Aloe Vera din intervalul dulce 09:00 – 11:00, a urmat o masa de pranz surpriza. Surpriza a fost ca nu stiam ce contine, fiind la o conferinta.
Pranz fara carne dar cu de toate
Pranzul a fost cu de toate. Bineinteles ca era si carne in meniu, dar am ales doar ingrediente pentru Miercurea fara carne. Adica rosii, masline verzi si negre, crochete de cascaval, castraveti si gogosari murati, branza si ardei gras.
Spuneam ca inca nu s-a terminat deoarece urmeaza o seara de Craciun polonez traditional.
Seara am avut un trio de gorgonzola, orez si crema de branza. Pe paine de casa, prajita.
Apoi a urmat seara de Craciun Polonez despre care va vorbeam. Aici am mancat in special dulciuri poloneze.
Si o prajitura cu frisca, facuta de Magdalena Filary, coordonatoarea Centrului Cultural Polonez.
Dar ne-am impartasit si cu Opłatek.
Este o foita de paine imprimata in relief cu scene religioase si care se rupe de participanti inainte de a-si face urari de Craciun. Pentru cei obisnuiti cu termenii religiosi, opłatek este echivalenta cu anafura, prescura, cuminecatura sau ostia.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei