Miercurea fara carne dar cu de toate

Azi la Miercurea fara carne chiar a fost cu de toate. Si inca nu s-a terminat.

Pentru de dimineata am avut coliva. Daca as fi avut timp incalzeam si-un lapte si-l amestecam cu coliva. Dar a fost buna si asa.

coliva la mic dejun

Dupa bucatica de ciocolata neagra si ceaiul de Aloe Vera din intervalul dulce 09:00 – 11:00, a urmat o masa de pranz surpriza. Surpriza a fost ca nu stiam ce contine, fiind la o conferinta.

Pranz fara carne dar cu de toate

Pranzul a fost cu de toate. Bineinteles ca era si carne in meniu, dar am ales doar ingrediente pentru Miercurea fara carne. Adica rosii, masline verzi si negre, crochete de cascaval, castraveti si gogosari murati, branza si ardei gras.

pranz la Hotel Bavaria cu de toate

Spuneam ca inca nu s-a terminat deoarece urmeaza o seara de Craciun polonez traditional.

Seara am avut un trio de gorgonzola, orez si crema de branza. Pe paine de casa, prajita.

trio de succes

Apoi a urmat seara de Craciun Polonez despre care va vorbeam. Aici am mancat in special dulciuri poloneze.

dulciuri poloneze

Si o prajitura cu frisca, facuta de Magdalena Filary, coordonatoarea Centrului Cultural Polonez.

prajitura Magda

Dar ne-am impartasit si cu Opłatek.

oplatek

Este o foita de paine imprimata in relief cu scene religioase si care se rupe de participanti inainte de a-si face urari de Craciun. Pentru cei obisnuiti cu termenii religiosi, opłatek este echivalenta cu anafura, prescura, cuminecatura sau ostia.

paine impartasita

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply