Gust de primavara la Miercurea fara carne

Pentru ca imi era dor de primavara, am integrat-o la Miercurea fara carne. Si chiar daca inca n-au aparut toate verdeturile adevarate in piata, tot am gasit cate ceva.

Mic dejun in culori de primavara

Pentru de dimineata am avut rosii-vinete (rosii de culoare vanata) si castraveti, peste care am presarat branza de mai multe feluri. Fanbranza, n-ai ce sa faci.

mic dejun in culori de primavara

 

In mijlocul farfuriei am pus un ardei iute burdusit cu branza iar ceea ce se vede verde este baby-spanac 🙂

L-am capatat din gradina de la mama-soacra. Daca inca nu-l gasiti pe tarabe, sa stiti ca puteti pastra spanac la borcan pentru mai multe sezoane.

Am asezonat cu otet balsamic, ca sa am aproape toate gusturile: sarat, iute, amar si acru.

Pentru dulce, in intervalul cu acelasi nume am combinat o mandarina cu ciocolata neagra. Yam-Yam!

dulce, amar si acrisor

CLOMPI aproape de primavara

La pranz mi-a venit pofta de un CLOMPI de primavara. Inca n-am avut usturoi si ceapa verde, proaspete. Am pus patrunjel verde. Asa arata compozitia cand am pus-o in tigaia de teflon.

compozitie CLOMPI

Daca n-ati mai auzit de CLOMPI, este o OMleta care arata ca o PIzza dar se intoarce ca o CLatita 🙂 Aici era varianta intoarsa. CLOMPI se intoarce sau CLOMPI partea a II-a. Cum preferati 🙂

CLOMPI se intoarce

Si cam asa arata varianta finala, ornata cu ketch-up si masline de Thassos.

pofta buna la CLOMPI

In afara de branza si ceapa pe care le-am pus in compozitie, dupa ce-am intors omleta am mai presarat pe deasupra „schije” de branza. Adica am taiat branza foarte subtire, ca sa se topeasca repede.

Cand a inceput sa se topeasca am pus si ketch-up. Am mai tinut cateva minute tigaia cu capacul pus, apoi am ornat cu masline.

Daca nu v-am facut suficienta pofta, iata si CLOMPI in sectiune transversala 🙂

CLOMPI in sectiune transversala

Seara ma pregatesc pentru o ciorba de legume si ce-o mai fi vedeti mai tarziu. Asta daca nu uit sa fac poze 🙂

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.