Pentru ca imi era dor de primavara, am integrat-o la Miercurea fara carne. Si chiar daca inca n-au aparut toate verdeturile adevarate in piata, tot am gasit cate ceva.
Mic dejun in culori de primavara
Pentru de dimineata am avut rosii-vinete (rosii de culoare vanata) si castraveti, peste care am presarat branza de mai multe feluri. Fanbranza, n-ai ce sa faci.
In mijlocul farfuriei am pus un ardei iute burdusit cu branza iar ceea ce se vede verde este baby-spanac 🙂
L-am capatat din gradina de la mama-soacra. Daca inca nu-l gasiti pe tarabe, sa stiti ca puteti pastra spanac la borcan pentru mai multe sezoane.
Am asezonat cu otet balsamic, ca sa am aproape toate gusturile: sarat, iute, amar si acru.
Pentru dulce, in intervalul cu acelasi nume am combinat o mandarina cu ciocolata neagra. Yam-Yam!
CLOMPI aproape de primavara
La pranz mi-a venit pofta de un CLOMPI de primavara. Inca n-am avut usturoi si ceapa verde, proaspete. Am pus patrunjel verde. Asa arata compozitia cand am pus-o in tigaia de teflon.
Daca n-ati mai auzit de CLOMPI, este o OMleta care arata ca o PIzza dar se intoarce ca o CLatita 🙂 Aici era varianta intoarsa. CLOMPI se intoarce sau CLOMPI partea a II-a. Cum preferati 🙂
Si cam asa arata varianta finala, ornata cu ketch-up si masline de Thassos.
In afara de branza si ceapa pe care le-am pus in compozitie, dupa ce-am intors omleta am mai presarat pe deasupra „schije” de branza. Adica am taiat branza foarte subtire, ca sa se topeasca repede.
Cand a inceput sa se topeasca am pus si ketch-up. Am mai tinut cateva minute tigaia cu capacul pus, apoi am ornat cu masline.
Daca nu v-am facut suficienta pofta, iata si CLOMPI in sectiune transversala 🙂
Seara ma pregatesc pentru o ciorba de legume si ce-o mai fi vedeti mai tarziu. Asta daca nu uit sa fac poze 🙂
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei