Ferma Magureni la Branzeturi cum se cuVin #33

Evenimentul Branzeturi cum se cuVin a ajuns la editia cu numarul 33. Am degustat vinurile de la Ferma Magureni din Dragasani, pe care le-am asociat ca de obicei cu branzeturile Delaco.

Branzeturi cum se cuVin #33

Ferma Magureni

Fiind vorba despre o crama din zona Dragasanilor, nu puteau sa lipseasca soiurile locale Cramposie Selectionata, Tamaioasa Romaneasca si Negru de Dragasani. Au fost completate de 3 soiuri frantuzesti si cam asta a fost distributia serii:

  • Cramposie Selectionata sec + Camembert Ile de France,
  • Pinot Gris sec + Emmentaler Delaco,
  • Sauvignon Blanc sec + Mozzarella Dealco,
  • Rose Cabernet Sauvignon demisec + Gouda Delaco D’Exceptie,
  • Tamaioasa Romaneasca demisec + Maasdam Delaco D’Exceptie,
  • Negru de Dragasani sec + Grana Padano Delaco D’Exceptie.

Ferma Magureni a fost reprezentata de Victorian Saftescu, de la care am aflat mai multe amanunte despre Ferma Magureni si vinurile sale.

Victorian Saftescu de la Ferma Magureni

In calitate de „cel mai mare fan branza”, am prezentat branzeturile Delaco si criteriile care au stat la baza asocierilor cu vinurile.

Daniel Botea cel mai mare fan branza

Tamaioasa Romaneasca + Maasdam Delaco D’Exceptie = Love

Din toate combinatiile prezentate, cel mai mult mi-a placut Tamaioasa Romaneasca in tandem cu Maasdam Delaco D’Exceptie. De obicei aleg vinurile rosii si seci, insa acum am ales un alb demisec.

Poate faptul ca la Tamaioasa Romaneasca mustul a fost tinut 3 ore in contact cu pielita strugurilor in timpul vinificarii i-a conferit ceva unic. Am recunoscut arome de busuioc, trandafir alb, fagure de miere si flori de musetel. Iar gustul s-a potrivit foarte bine cu olandeza Maasdam Delaco D’Exceptie.

Maasdam este o „branza cu gauri” in stilul Emmentaler, aparuta in Olanda anilor ’90, dar un pic mai dulce decat inaintasul elvetian.

Pentru ca Tamaioasa Romaneasca a fost vinificata in demisec, s-a potrivit la dulceata cu Maasdam si au creat o pereche de invidiat.

N-am fost singurul care a apreciat aceasta pereche, Tamaioasa Romaneasca si Maasdam fiind cea mai votata combinatie.

Chiar daca n-am castigat la tragerea la sorti, am imortalizat momentul cu castigatoarea serii.

Maasdam si Tamaioasa Romaneasca de la Ferma Magureni

Pai da, pentru a avea un feedback de la degustare, la finalul evenimentului fiecare participant voteaza o singura pereche. Si daca are noroc, este extras din bolul cu voturile. Pe principiul and the winner is…

tragere la sorti

Apoi, indiferent daca au castigat sau nu, bloggerii si ceilalti participanti care raman pana la final sunt imortalizati intr-o fotografie de grup. In primul rand sunt fericitii castigatori, insa si ceilalti din imagine par la fel de fericiti ­čÖé

poza de grup

Probabil de vina este formatul evenimentului, care imbina degustarea cu informatii noi, intr-o atmosfera prieteneasca.

Hai noroc!

Ne-a ajutat foarte mult si locatia de la Oxygen Bistro, o mai veche cunostinta a blogoltenilor, unde am sarbatorit inclusiv 7 ani de Craiova Blog Meet.

Sursa foto Gabi Radoi

Hai noroc!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.