Azi am avut multe ingrediente la Miercurea fara carne: branza, mamaliga, unt de caju, zacusca si mai ales ciuperci din plin.
Ca sa mearga dimineata ca unsa
Pentru de dimineata am experimentat 2 ingrediente noi si am repetat cu branza cu verdeata. Deh, fan branza 🙂
Pe painea Wasa din stanga este unt de caju. Pe bune, daca nu stiati ca exista asa ceva, va confirm ca este foarte bun si hranitor.
Stiam de la Oana Cuzino ca nucile de caju contin proteine si minerale (cupru, calciul, magneziul, fierul, fosforul, potasiul si zincul). Dar si vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B6, vitamina E si vitamina K. Nu in ultimul rand acid oleic si grasimi monosaturate.
Daca nu va numarati printre cei care au pietre la rinichi sau sufera de alergii alimentare, va puteti bucura de beneficiile sanatoase ale consumului de nuci de caju.
Am deja experienta cu untul de arahide, asa ca am pus iar masline si a iesit foarte bine. Untul de caju are un gust laptos si este foarte satios. Nu poti sa mananci foarte mult, dar nu-i rau, pentru ca are destule calorii.
Pe felia din mijloc este branza cu verdeata, iar pe felia din dreapta zacusca, dar una mai speciala.
Ciuperci din plin inca de dimineata
Spuneam ca-i o zacusca deosebita, pentru ca are si pleurotus. Pe langa ingredientele obisnuite vinete si ardei copti, aici avem o zacusca cu pleurotus.
Ciupercile aduc un plus de consistenta iar imaginile pot sa va induca in eroare, sa credeti ca sunt bucati de carne 🙂
Insa sunt ciuperci. Uite si proba 🙂
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o para zemoasa cu ciocolata neagra.
Ciuperci si la pranz
Pentru pranz mi-am amintit de combinatia mortala ciuperci pe gratar cu mamaliga. Doar ca de data asta am mai intercalat si fasole iahnie intre mamaliga si ciuperci. Am pus si salata de ardei copt la mijloc si asa a fost tot.
Seara abia astept sa continui cu degustarile de vin, branza si un element surpriza. V-am zis ieri ca sunt in focuri cu disertatia la master.
Documentandu-ma pentru disertatie, mi-am adus aminte de cateva sfaturi de la cursul de Degustator autorizat de branzeturi. Lectorii italieni ne-au spus ca in nord ei consuma branzeturi ca Grana Padano sau Parmigiano Reggiano cu dulceata de capsuni si otet balsamic.
M-a pus curiozitatea sa incerc si a iesit o nebunie. Am avut 3 branzeturi la dispozitie, Camembert, Havarti si Grana Padano. Am pus dulceata de capsuni cu Pinot Noir si a fost o nebunie de gusturi. Au mers la fel de bine si cu un Chardonnay, dar si cu un vin rosu.
Acum atac problema in sens invers. Am o Feteasca Neagra cu aroma de cirese negre, asa ca ma uit ce branzeturi am prin frigider si le combin cu dulceata de cirese amare.
Am gasit asa, de la stanga la dreapta: Grana Padano, Havarti, Emmentaler, cascaval cu schinduf si cascaval cu piper.
Doar pe Grana Padano am pus crema de otet balsamic, dupa moda italiana, iar restul branzeturilor le-am lasat natur 🙂 Nu stiu voua, dar mie deja imi ploua in gura 🙂
Pofta buna fara carne!
Update:
Azi am avut unt, dar n-am avut deloc cartofi. Daca vreti cartofi noi in unt va invit la Brindusa 🙂

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Doar bunatati,sa ai mare pofta!