Filarmonica online si concert Mozart live pe Youtube

Vinerea trecuta m-am bucurat de inca un concert in Sala Filarmonicii Oltenia. V-am dat intalnire la urmatorul concert nestiind cand sau unde se va intampla. Vestea rea este ca incidenta infectarilor cu covid de peste 3 la mie a inchis spatiile culturale din Banie. Vestea buna este ca vom putea urmari totusi spectacolele, de la obisnuita ora 19:00, insa de-acasa. Va fi o transmisie live de la Filarmonica online, pe canalul de Youtube.

Filarmonica online si concert Mozart live pe Youtube

Filarmonica online

Am fost chiar inspirat sa las la finalul articolului de data trecuta o inregistrare pe Youtube a concertului. Nu stiam atunci ca asa vom urmari de acum incolo evenimentele, am zis sa fie pentru cei care n-au reusit sa ajunga la sala.

Evident, as fi preferat sa fiu si azi in sala Filarmonicii, pentru ca niciodata nu este aceeasi traire la fata locului sau in fata calculatorului. Dar decat nimic, e mai bine un pic. Chiar mai mult, daca stau sa ma gandesc mai bine. Asa ca subliniez si cateva parti bune.

La un concert in sala locurile erau limitate, iar pe timp de pandemie prezenta la concertul de data trecuta a fost limitat la maximum 120 de spectatori. Acum audienta nu este limitata decat de timpul pe care-l are fiecare. Nu mai zic ca nu trebuie sa fii neaparat in Craiova ca sa urmaresti spectacolul live online.

Sunt convins ca ma voi bucura de toate concertele online, pentru ca am deja experienta in pandemie.

V-am mai spus ca am urmarit zilnic, mai mult ca oricand, Mezzo TV. Diferenta va fi ca acum voi vedea fete cunoscute pe ecran. Indiferent daca vor purta sau nu masti de protectie, dupa atatia ani ii recunoastem deja pe membrii orchestrei simfonice din Craiova.

Le suntem recunoscatori pentru ca vor canta in continuare. Le doresc sa treaca sanatosi peste perioada de inchidere a spatiilor culturale si sa ne revedem voiosi la concertele din sala. Pana atunci insa, sa vorbim un pic si despre spectacolul din aceasta seara.

Concert Mozart live pe Youtube

Vineri, 23 Octombrie 2020, de la orbisnuita ora 19:00, Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia condusa de Bogdan Voda ne va incanta cu urmatorul program:

  • Uvertura operei „Directorul de teatru”,
  • Simfonia nr. 29 în La major, K. 201,
  • Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, K. 543.

Directorul de teatru (Der Schauspieldirektor) este o opera comica intr-un act, compusa de Mozart in 1786. Prima auditie a avut loc in acelasi ani, la Palatul Schonbrunn, fiind un spectacol cu specific german prin excelenta.

Simfonia nr. 29 în La major, K. 201 a fost compusa in 1774 la Salzburg, de data aceasta beneficiind de vioiciunea tipic italienească. Cele 4 parti ale simfoniei sunt interpretate cu o orchestra redusa la minimum. Nu cred ca a fost gandita pentru vremuri de distantare sociala, dar uite ca se potriveste cu situatia.

Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, K. 543 este prima din sirul “trilogiei finale“, fiind desavarsita in 1788.

Spor incantator!

Update:

Daca n-ati urmarit concertul live, avantajul online-ul este ca-l va puteti bucura de el oricand.

Pana la urmatorul concert online, va las cu imaginea din 23 Octombrie.

Filarmonica Online 23 Octombrie

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.