Navigatie auto Android si calatorie placuta

Prima masina pe care am cumparat-o a fost un Logan Laureate pe benzina.  Am fost cu Loganul prin Grecia, m-am plimbat prin tara, mereu cu mobilul pe bord pe post de navigator. Asa ca atunci cand m-am interesat de o masina noua, o navigatie auto Android a fost inclusa din start printre accesorii.

Cu Loganul prin Thassos

Cu Logan si Duster

Vreo 15 ani n-am avut probleme cu Loganul. De-a noastra, cu intretinere ieftina, accesibila si spatioasa. Patriotism local, dar mai nou amenzile pentru folosirea telefonului la volan s-au marit ca naiba. Plus ca ramai fara permis cateva luni.

Si ce poti sa faci in astfel de cazuri? Opresti, daca poti, si vorbesti la telefon. Sau macar il dai pe speaker si continui deplasarea. Sau poti sa ignori apelul. Insa asta este doar teorie, pentru ca in practica nu stii daca te suna colegii de la job sau vreun beneficiar.

Solutia este sa te conectezi prin Bluetooth si sa folosesti sistemul radio al masinii. Cum Loganul meu productie 2005 n-avea asa ceva, am experimentat Bluetooth-ul pe Duster-ul de la job.

Inmatricularea unei masini noi

Buna  treaba. Iar atunci cand m-am interesat de o masina noua, treaba asta cu utilizarea sistemului multimedia era deja setata in minte.

Navigatie auto Android

Pana la urma mi-am luat un mini-suv Kia Stonic, cu dotarile care ajuta la vizibilitate (senzori parcare, camera video). A propos de vizibilitate, sistemul multimedia bazat pe Android si Bluetooth l-am bifat din start. E bine pozitionat in bord, nu te orbeste lumina soarelui ca in cazul mobilului, iar calitatea este net superioara.

Nu mai spun ca mobilul se conecteaza automat prin bluetooth cand pornesc masina. Spun doar ca sistemul multimedia si navigatia imi sunt de mare folos. De exemplu daca vrei sa asculti ceva pe mobil in timp ce conduci, zgomotul drumului depaseste sonorul mobilului. Nu si daca treci mobilul prin sistemul multimedia. Si apoi poti sa dai sonorul cat vrei tu de tare 🙂

De navigatie sunt si mai incantat. Ecranul de 7” este suficient de mare incat sa nu te chiorasti ca pe mobil. Iar comenzile vocale iti permit sa rostesti adresa la care vrei sa ajungi.

comenzi vocale

Apoi, cu un singur click, alegi dintre variantele afisate. Daca sunt mai multe, bineinteles.

navigatie auto cu Android

A venit masina in Septembrie si primul drum mai lung pe care l-am facut a fost in Delta. Eram cu numerele rosii, asa ca n-am platit nici rovigneta si nici taxa de pod. Norocul incepatorului 🙂

Am avut noroc cu navigatia auto, pentru ca am mers pe drumuri pe care nu mai fusesem inainte. Pana la Bucuresti am luat-o pe Alexandria, asa ca am folosit navigatia bazata pe Android din plin. Apoi din Bucuresti pana-n Tulcea stiam deja care-i treaba cu navigatia GPS si a mers treaba ca pe roate 🙂

navigatie auto android

Navi GPS

Spuneam ca am avut noroc, pentru ca navigatia este incorporata in sistemul multimedia auto. Dar daca nu ai asa ceva pe masina, gasesti navigatii dedicate cu preturi interesante la Magazinul Navi Gps.

Navi GPS

Nu degeaba va zic despre Navi GPS. Uitandu-ma la navigatii dedicate pentru KIA am vazut ca au reduceri intre 35 si 47%. Iar camera video pentru marsarier este cadou, ceea ce va doresc si voua 🙂

Spor calator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.