DigiOnline, martisor online pentru abonatii Digi TV

Am primit de ceva vreme e-mail-ul despre DigiOnline, dar abia in weekend am avut ragaz sa-l citesc. In principiu este vorba despre acces online la canalele TV pe care le vezi prin abonamentul Digi. Superb, am zis, mai ales dupa ce m-am chinuit pe tot felul de site-uri s-o vad pe Simona Halep la Australian Open.

DigiOnline pentru abonatii Digi TV

DigiOnline pentru abonatii Digi TV

Sunt abonat Digi pentru servicii TV si internet. In plus sunt fan al Digi 24 HD inca din Martie 2012 de cand a aparut. In afara de stirile Digi 24 care mi se par cele mai obiective, ma uit mai ales la sport si la Mezzo TV.

DigiOnline sport si muzica

Cum nu mai avem acces in salile de sport, urmaresc handbal international la DigiSport sau Liga Florilor pe platforma FRH online. Pana acum doar canalele sportive puteau fi urmarite online de abonatii Digi.

Adica puteam sa-l vad pe Messi pe calculator daca doamna mea ar fi vrut neaparat sa vada atunci un film sau o emisiune la TV.

Digi Sport online

De acum incolo aproape toate canalele din abonamentul TV se pot urmari online. Adica TV-ul se inmulteste cu numarul laptopurilor, tabletelor sau calculatoarelor din casa.

Pentru unii poate nu este o schimbare importanta, insa cei din generatia Dariei mele nu se mai uita la TV. Dar daca TV-ul ajunge pe laptop, se poate schimba situatia.

La ce ma ajuta vizionarea online a canalelor TV de la Digi

In afara de accesul instant la turneele de Grand Slam ale Simonei Halep, am posibilitatea sa vad tot felul de emisiuni de la TV. De exemplu cand e Chinezu la TV si zice inainte pe Facebook, imediat pot sa caut postul si sa vad emisiunea.

La fel daca ma intereseaza vreo stire importanta sau o declaratie de presa. Daca vreau sa vad o emisiune cu cineva care are autoritate si ceva de spus intr-un domeniu precum sanatatea, nu trebuie sa fiu neaparat in fata televizorului. Ma conectez de pe mobil pe DigiOnline si urmaresc emisiunea din locul in care ma gasesc. Evident cu conditia sa am internet acolo ­čÖé

Momentan nu sunt chiar toate canalele din abonament in varianta digitala. De exemplu daca vorbeste Cristi Florea la Pro TV despre LinkedIn, nu pot sa vad emisiunea pe online pe Digi. Dar ma pot uita pe ProTV online, deci nu e o problema.

Insa ideea esta ca decat sa-mi fac un cont online pentru toate posturile TV, cu un singur cont urmaresc TV online de la Digi.

Este inca un avantaj adus de digitalizarea accelerata despre care vorbim de la inceputul pandemiei.

Alte avantaje

Dar sa revenim si la chestiuni mai practice si educationale. Daca un elev vrea sa vada Telescoala la TVR, insa nu-i merge TV-ul exact atunci, poate urmari de pe mobil, tableta sau laptop.

Alt avantaj il vad referitor la stirile externe. In timpul alegerilor in SUA urmaream des CNN. Insa daca nu eram pe TV, varianta online a site-ului era diferite pentru SUA si pentru exteriorul Statelor Unite. Acum vad exact ce apare si pe TV.

posturi TV externe

Alta aplicare o vad de exemplu pentru ocaziile in care ajung in locatii unde nu este abonament Digi la TV. Eram in alta localitate si as fi vrut sa vad Drumul vinului la Digi Life. Doar ca acolo era alt furnizor de cablu, cu alte emisiuni. Acum imi voi alege canalele tematice online, doar internet sa am ­čÖé

DigiOnline programe tematice

Voi ce avantaje vedeti in digitalizarea TV-ului?

Spor digitalizator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.