Ciorba de fasole la Miercurea fara carne

Daca tot am zis sa bag mai multe leguminoase in meniu, azi am ciorba de fasole la Miercurea fara carne.

Pentru de dimineata am avut cartofi gratinati cu ceapa verde, salata de vinete si dovlecei pane. Dar inainte am bagat un pahar de chefir, pe care am uitat sa-l mai pozez 🙂

mic dejun fara carne: salata de vinete, dovlecel pane, cartofi gratinati si ceapa verde

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat traditionala portocala cu ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.

ciocolata neagra si portocala

M-am incalzit apoi cu un ceai englezesc, indulcit cu merisoare romanesti 🙂

ceai englezesc cu merisoare romanesti

Ciorba de fasole la pranz

Alta data am preferat fasolea batuta, acum am mai incercat si ciorba. Indiferent de forma, fasolea este foarte sanatoasa, chiar daca ne mai baloneaza cateodata. Insa exista solutii naturale anti-balonare atat la prepararea fasolei, cat si la savurare. Va invit sa incercati o solutie invatata la cursul de nutritie, adica mixul pe baza de:

  • anason,
  • coriandru,
  • chimen,
  • in,
  • dafin.

Apoi mai vorbim 🙂

In oricare dintre variantele de fasole merge o ceapa rosie sau un usturoi. Dar daca am inceput de dimineata cu ceapa verde, am continuat la pranz cu ceapa rosie 🙂

ciorba de fasole si ceapa rosie

Stiu ca merge ciorba de fasole si cu afumatura, dar nu la Miercurea fara carne 🙂

Insa branza n-are carne 🙂 Dupa cum ati vazut, desi sunt mare fan branza n-am savurat-o foarte mult azi. Motivul este ca fasolea si branza se numara printre combinatiile neindicate pentru digestie.

Insa pana la masa de seara bag si o plimbare pe jos, asa ca-mi fac pofta de branza. Dar nu oricum, ci branza pe gratar, ca sa mearga cu un vin bun.

branza gratarita in tigaia de clatite

Completez cu o salata verde, in care am pus si ceapa rosie si ceapa verde, ca sa trag concluziile serii 🙂

salata verde

Am mai multe sortimente de Haloumi, dar si o branza pentru gratar de la Delaco, pe care o vedeti mai sus.

In mod normal as asocia branza pe gratar cu un vin rosé, insa avand in vedere ca am si salata, merge un vin alb, Aligote.

Pai da, salata, pentru ca este recomandat sa mancam si cruditati. Asa ca dupa ceapa verde matinala inchid meniul cu salata la masa de seara.

Pofta buna fara carne!

Update:

La mine nu prea gasiti prajitui in meniu, asa ca va invit la Brindusa pentru briose cu prune 🙂

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.