Ramasite de Paste la Miercurea fara carne

Mai sunt ramasite de Paste si fara carne, asa ca le folosesc azi. Sa nu credeti ca de Paste m-am indopat doar cu miel, drob, friptura si altele.

ramasite de Paste

Ramasite de Paste la Miercurea fara carne

„Pentru de dimineata” am avut ou (cu urme rosii) cu mustar si marar, turta cu branza si marar, rosii si saratele. Toate sunt ramase de la masa pascala, dar prind bine si la Miercurea fara carne.

mic dejun reciclat

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat pe bogatie cirese de Mai si ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% cacao.

cirese de Mai si ciocolata neagra

La pranz reconditionez urmele de salata Boeuf si o mai acresc in stilul fara maioneza.

Adica separat am facut o „maioneza” de avocado, lamaie, mustar si 2 picaturi de ulei de masline. Am pus mai multa lamaie, ca sa fie mai acra. Apoi am amestecat cu restul de salata Boeuf care mai ramasese de la Paste. Iote rezultatul.

salata Boeuf cu avocado, ramasite de Paste la Miercurea fara carne

Am decorat cu bucati de albus de ou, pentru ca-mi place cum se „crocanteste” dupa ce se usuca putin. Deasupra am presarat piper roz.

Seara ma pregatesc pentru o salata de castraveti, cu „fetica” (valeriana verde de Cambrai), marar, ceapa verde si rosii.

salata de fetica, castraveti, ceapa verde si rosii

O mai imbogatesc cu Grana Padano. Ca sa mearga si mai bine un pahar de vin alb, intind si niste icre de crap pe o felie de paine cu maia si ceapa.

Fetica sau salata de camp am descoperit-o in Germania, cand am cumparat o punga de Feldsalat. N-am retinut numele feldsalat, care inseamna salata de camp, dar i-am zis „salata fel-de-fel” 🙂

Pe urma am gasit si-n Romania sub denumirea de salata de valeriana, iar acum „salata de fetica”, de provenienta italiana.

Beneficii pentru sanatate si pentru slabit dupa Paste

Indiferent de provenienta si de denumire, salata de camp are beneficii pentru sanatate:

    • sursa valoroasa de vitamine si minerale esentiale pentru organism: vitamina C, vitamina A, calciu, fier si potasiu,
    • antioxidantii precum vitamina C si vitamina A, pot ajuta la protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi,
    • poate reduce:
      • numarul de trigliceride,
      • inflamatia,
      • riscul de boli cardiace, de probleme digestive si de apariție a cancerului,
    • contine cu 30% mai mult fier decat spanacul, ajutand la combaterea oboselii, a depresiei si stresului,
    • contribuie la mentinerea vederii sanatoase, prin continutul mare de vitamina A,
    • sustine sistemul imunitar,
    • benefica in timpul sarcinii, datorita continutului de fier, care ajuta la prevenirea nasterii premature si la atingerea greutatii normale a fatului,
    • acelereaza metabolismul datorita continutului bogat in vitamina B6,
    • continutul redus de calorii si bogatia in fibre o fac alegerea excelenta pentru dietele cu restrictii calorice si pentru mentinerea greutatii normale.

Am lasat restrictiile calorice si greutatea normala la final, pentru ca sunt subiect de sezon post-pascal 🙂

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.