Daca tot am zis sa bag mai multe leguminoase in meniu, azi am ciorba de fasole la Miercurea fara carne.
Pentru de dimineata am avut cartofi gratinati cu ceapa verde, salata de vinete si dovlecei pane. Dar inainte am bagat un pahar de chefir, pe care am uitat sa-l mai pozez 🙂
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat traditionala portocala cu ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.
M-am incalzit apoi cu un ceai englezesc, indulcit cu merisoare romanesti 🙂
Ciorba de fasole la pranz
Alta data am preferat fasolea batuta, acum am mai incercat si ciorba. Indiferent de forma, fasolea este foarte sanatoasa, chiar daca ne mai baloneaza cateodata. Insa exista solutii naturale anti-balonare atat la prepararea fasolei, cat si la savurare. Va invit sa incercati o solutie invatata la cursul de nutritie, adica mixul pe baza de:
- anason,
- coriandru,
- chimen,
- in,
- dafin.
Apoi mai vorbim 🙂
In oricare dintre variantele de fasole merge o ceapa rosie sau un usturoi. Dar daca am inceput de dimineata cu ceapa verde, am continuat la pranz cu ceapa rosie 🙂
Stiu ca merge ciorba de fasole si cu afumatura, dar nu la Miercurea fara carne 🙂
Insa branza n-are carne 🙂 Dupa cum ati vazut, desi sunt mare fan branza n-am savurat-o foarte mult azi. Motivul este ca fasolea si branza se numara printre combinatiile neindicate pentru digestie.
Insa pana la masa de seara bag si o plimbare pe jos, asa ca-mi fac pofta de branza. Dar nu oricum, ci branza pe gratar, ca sa mearga cu un vin bun.
Completez cu o salata verde, in care am pus si ceapa rosie si ceapa verde, ca sa trag concluziile serii 🙂
Am mai multe sortimente de Haloumi, dar si o branza pentru gratar de la Delaco, pe care o vedeti mai sus.
In mod normal as asocia branza pe gratar cu un vin rosé, insa avand in vedere ca am si salata, merge un vin alb, Aligote.
Pai da, salata, pentru ca este recomandat sa mancam si cruditati. Asa ca dupa ceapa verde matinala inchid meniul cu salata la masa de seara.
Pofta buna fara carne!
Update:
La mine nu prea gasiti prajitui in meniu, asa ca va invit la Brindusa pentru briose cu prune 🙂
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Sa ai mare pofta,imi place tare mult meniul tau!
Daniel Botea
Pofta a fost, nimic n-a mai ramas 🙂