Iulian si post pandemia in 8 raspunsuri

V-au placut impresiile Gratielei? Indiferent de raspunsul vostru, va rog sa cititi in continuare despre Iulian si post pandemia inchipuita de el 🙂 Nu este programata dupa calendarul iulian, ci dupa cum a citit el prin carti 🙂

Iulian si post pandemia - Iulian Fira

Iulian si post pandemia

1. Cum ai crezut ca va fi pandemia de coronavirus, atunci cand ai auzit prima data despre subiect?

Nu am făcut vreo previziune anume, am urmărit evenimentele și, pe parcurs am ajuns la diverse concluzii, care m-au ajutat să înțeleg ce se întâmplă și ce am de făcut.

2. Ti-ai inchipuit atunci cum vei trece prin pandemie?

După ce am eliminat scenariile cele mai negre (o mutație virusului care să devină mortal rău sau perturbarea aprovizionării cu cele indispensabile vieții), am știut că nu este nevoie decât de atenție și de răbdare și voi trece prin această pandemie.

3. Daca ne-ai spus cum credeai ca va fi, ne spui si cum s-a intamplat in mod real pentru tine?

Schimbarea cea mai importantă a fost că am început să lucrez de acasă, adică să îmi țin cursurile online, prin intermediul unor platforme precum Skype, dar m-a ajutat că aveam deja un proiect-pilot în privința asta. M-a afectat și imposibilitatea de a mai merge la antrenamente, dar am compensate cu stabilirea unui program strict de exerciții fizice pe care le-am găsit pe Youtube, o veritabilă mina de aur în privința asta.

4. Cand ti-ai dat seama ca nu-i de gluma cu coronavirusul?

Când au început să răzbată până la noi știri deloc plăcute din China, care, desi a progresat pe calea transparenței, încă filtrează mesajele despre propria societate.

Raspunsuri ca la carte

5. Oricine spera sa scape de pandemie fara sa se intalneasca cu covidul. Care au fost sperantele tale si cum s-au implinit?

La început asta speram și eu, să scap neatins. Apoi, pe măsură ce am analizat evoluția cifrelor (și am studiat câteva cărți de popularizare a statisticii, ca să fiu cât mai bine pregătit), mi-am dat seama că șansele să dezvolt o formă gravă sunt mai mici (desi vorbim încă de o loterie care nu ascultă pe deplin de matematică), așa că m-am concentrate pe a fi responsabil și disponibil a-i ajuta pe cei apropiați, în caz că li s-ar fi întâmplat lor.

6. Vrei sa ne spui cand si/sau cum credeai ca se va termina pandemia atunci cand ai auzit prima data despre ea?

La început nu aveam nicio părere în privința asta, apoi, după ce am citit câteva cărți despre pandemiile din istoria lumii, am început să cred că, dacă se aplică un anume model în trei valuri, vara viitoare putem vorbi despre un final al ofensivei epidemiologice, fără a vedea virusul dispărând cu totul. Sper că timpul îmi va da dreptate, desi sunt pregătit și să nu se întâmple asta.

7. Indiferent daca acum esti pesimist/a, realist/a sau optimist/a, cand crezi ca va fi prima zi fara niciun fel de restrictii legate de coronavirus?

Aici nu mă încumet să răspund, pentru că nu e vorba doar despre evoluția virusului, ci și despre cum înțeleg autoritățile să reacționeze. Ale noastre, de pildă oscilează între măsuri exagerat de drastice și un dolce far niente când ar fi cazul să fie intrasigente.

8. Daca ai stabilit deja ziua, ai vrea sa povestesti ce-ai vrea sa faci in aceasta prima zi?

Iau trenul și mă duc undeva, doar pentru a simți liberarea.

Spor eliberator!

P.S.

V-a placut Iulian si post pandemia (sau oricare dintre cei doi 🙂 )? Va invit peste o ora la inca o intalnire blogosferica pe acelasi subiect.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.