Ardei bulgaresti la Miercurea fara carne

Nu stiu care-i denumirea oficiala, dar la piata ardei bulgaresti le zice astora imbarligati si neiuti. Au o parere de iuteala, dar insuficienta incat sa te deranjeze. Pe de alta parte, ardeiul iute este foarte sanatos.

Am mancat cu placere si ardei bulgaresti acriti la borcan, dar ii pun si cruzi in salata. Azi i-am compt, pentru o noua experienta senzoriala. Mi-am adus aminte ca atunci cand au venit bucurestenii nomazi la Craiova, am copt praz pe gratar si l-am facut salata.

Acum am trecut pe ardei, care sunt mult mai aromati in timpul procesului de coacere. De-asta am zis ca a fost o adevarata experienta senzoriala.

Ardei bulgaresti la micul dejun

Pentru de dimineata mi-am adus aminte de diminetile grecesti, cu placinta cu branza si lapte batut. Pentru continuarea senzatiei am pus si 3 masline de Thassos.

Iar pentru adaptare la toamna, un ardei bulgaresc.

ardei bulgaresti la micul dejun

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am prelungit impresiile de vacanta greceasca cu o portocala din Thassos.

portocala si ciocolata neagra

A ramas pierduta prin frigider si azi am descoperit-o. Insa desi arata cam prapadita, este aromata si zemoasa.

portocala zemoasa si aromata

Am continuat dimineata cu un ceai si merisoare, tocmai bun de incalzire matinala.

Salata de ardei bulgaresti copti

La pranz am copt cativa ardei bulgaresti in tigaie.

ardei bulgaresti

I-am intors pe toate partile 🙂

Apoi i-am inabusit si i-am curatat de coaja, cat de bine am putut.

Am mai pus sare, piper roz, otet balsamic si ulei de masline. A iesit minunatia din imagine, buna, dar putina.

salata de ardei bulgaresti copti

Cred ca trebuia sa coc in catitate dubla, ca sa ma satur de salata.

Noroc ca salata de ardei a fost alaturi de cartofi frantuzesti, cu ceapa verde si rondele de praz.

cartofi frantuzesti cu ceapa verde si praz

Seara fac o salata de rosii, cu ceapa verde, ardei bulgaresti si masline de Thassos. Nu de alta, dar o sa duc dorul gustului de rosii pana la anul. Acum inca se mai gasesc in piata rosii gustoase.

salata de rosii

Ca sa mearga si-un vin, pun la copt o branza in tigaia de clatite. Ma gandesc s-o ung cu pasta de masline, sa dea mai bine la papile. Sau poate cu o dulceata de portocale, daca mai gasesc prin frigider, ca sa revin la naravuri grecesti. Oricum ar fi, vedeti voi mai pe seara.

branza la gratar cu pasta de masline verzi

Mai tarziu, imi fac loc pentru o portie de lubenita cu ouzo. S-ar putea sa fie ultima lubenita din sezon, mi se pare ca sunt din ce in ce mai trecute.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.