Nu stiu care-i denumirea oficiala, dar la piata ardei bulgaresti le zice astora imbarligati si neiuti. Au o parere de iuteala, dar insuficienta incat sa te deranjeze. Pe de alta parte, ardeiul iute este foarte sanatos.
Am mancat cu placere si ardei bulgaresti acriti la borcan, dar ii pun si cruzi in salata. Azi i-am compt, pentru o noua experienta senzoriala. Mi-am adus aminte ca atunci cand au venit bucurestenii nomazi la Craiova, am copt praz pe gratar si l-am facut salata.
Acum am trecut pe ardei, care sunt mult mai aromati in timpul procesului de coacere. De-asta am zis ca a fost o adevarata experienta senzoriala.
Ardei bulgaresti la micul dejun
Pentru de dimineata mi-am adus aminte de diminetile grecesti, cu placinta cu branza si lapte batut. Pentru continuarea senzatiei am pus si 3 masline de Thassos.
Iar pentru adaptare la toamna, un ardei bulgaresc.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am prelungit impresiile de vacanta greceasca cu o portocala din Thassos.
A ramas pierduta prin frigider si azi am descoperit-o. Insa desi arata cam prapadita, este aromata si zemoasa.
Am continuat dimineata cu un ceai si merisoare, tocmai bun de incalzire matinala.
Salata de ardei bulgaresti copti
La pranz am copt cativa ardei bulgaresti in tigaie.
I-am intors pe toate partile 🙂
Apoi i-am inabusit si i-am curatat de coaja, cat de bine am putut.
Am mai pus sare, piper roz, otet balsamic si ulei de masline. A iesit minunatia din imagine, buna, dar putina.
Cred ca trebuia sa coc in catitate dubla, ca sa ma satur de salata.
Noroc ca salata de ardei a fost alaturi de cartofi frantuzesti, cu ceapa verde si rondele de praz.
Seara fac o salata de rosii, cu ceapa verde, ardei bulgaresti si masline de Thassos. Nu de alta, dar o sa duc dorul gustului de rosii pana la anul. Acum inca se mai gasesc in piata rosii gustoase.
Ca sa mearga si-un vin, pun la copt o branza in tigaia de clatite. Ma gandesc s-o ung cu pasta de masline, sa dea mai bine la papile. Sau poate cu o dulceata de portocale, daca mai gasesc prin frigider, ca sa revin la naravuri grecesti. Oricum ar fi, vedeti voi mai pe seara.
Mai tarziu, imi fac loc pentru o portie de lubenita cu ouzo. S-ar putea sa fie ultima lubenita din sezon, mi se pare ca sunt din ce in ce mai trecute.
Pofta buna fara carne!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei