Cartofi cu marar la Miercurea fara carne

Cartofi cu marar am poftit azi la Miercurea fara carne. Nu este prima data cand savurez cartofi noi, doar ca acum i-am asociat cu „fructe de mare”. Daca nu stiti cum merge aceasta asociere, vedeti imediat in articol.

Sticksuri de dovlecei la mic dejun

Pentru de dimineata am avut sticksuri de dovlecei cu icre de hering, rosii uscate si avocado. Tartinabilele le-am pus pe paine cu maia si ceapa, adica icrele si avocado. Am condimentat cu piper roz si masline de Thassos.

mic dejun tartinabil, cu sticksuri de dovlecei

Langa dovlecei cu parmezan si-a facut loc si chefir intr-un paharel, tocmai bun sa intingi in el.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 m-am dedulcit la afine si ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.

afine cu ciocolata neagra

Cartofi cu marar la pranz, mazare mai pe seara

La pranz am avut chef de cartofi noi la ceaun, pe care i-am clocotit in ulei pana s-au facut aurii.

cartofi noi, fara marar

Apoi i-am preparat cu marar, usturoi verde si branza de bivolita.

cartofi cu marar, branza si usturoi verde

Branza de bivolita si alte branzeturi bag si-n portia de calamar oltenesc.

calamar oltenesc

V-am zis deja ca-i asociere cu „fructe de mare”, uite un calamar deja feliat, in asteptarea cartofilor cu marar ­čÖé

calamar oltenesc pentru cartofi cu marar

Iar marar regasesc si la masa de seara, unde am mancare de mazare.

mazare cu marar

Mazarea este bogata in vitaminele A, B1, B6, C si K, contine multe fibre, dar n-are grasimi si colesterol. De aici si urmatoarele beneficii pentru sanatate:

  • ajuta la mentinerea greutatii,
  • ajuta la prevenirea cancerului de stomac,
  • previne anemia,
  • ajuta pielea,
  • protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare,
  • previne contipatia,
  • sustine sistemul imunitar,
  • protejeaza ochii,
  • gestioneaza nivelul de zahar din sange,
  • amelioreaza durerile musculare,
  • contribuie la sanatatea intestinului.

Atentie insa, mazarea are si anumite contraindicatii, pe care le gasiti in link-ul de mai sus.

Insa pana la mazare, am mai avut un bonus la o aniversare de 10 ani de gastronomie traditionala. Nu degeaba v-am spus data trecuta despre raci la Dolju-n bucate, azi a fost pe mancate fix la Miercurea fara carne.

raci cu praz

Pai daca am avut „calamar oltenesc”, am continuat cu raci din Oltenia, unii chiar cu praz. Ceea ce vedeti langa raci nu este vreo crizantema, ci o floare „crestata” din praz.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.