World Cheese Awards 2021 in Spania, la Oviedo

Am primit de curand sugestia ca, in calitate de fan branza si vin, sa vin la World Cheese Awards 2021, la Oviedo, in Spania. N-am ajuns, insa am vazut cateva imagini de povestit.

Fan branza si vin

Dupa cum v-am mai spus, am absolvit cu drag si cu diploma cursul de Degustator autorizat de branzeturi la FNDA. Cu o parte dintre colegii de la curs m-am intalnit de curand la un eveniment cu Soare divin. Ei mi-au zis despre Oviedo si World Cheese Awards 2021.

N-am fost, insa am vazut niste imagini yam-yam de-acolo.

World Cheese Awards 2021

Sursa foto

Tot la cursul de degustator am cunoscut-o pe Alina Iancu, organizatoarea Revino si Cheese and Wine Show.

Ei bine, chiar daca n-am fost la World Cheese Awards 2021, mi-a facut pofta Alina cu branzeturile de la Centro Calatrava Oviedo. Am pus link spre albumul foto Facebook al Alinei, ca sa poftiti si voi la branzeturile de-acolo 🙂

Asa am aflat ca Romania a fost reprezentata cu cinste de Branza Horezu, cu branzeturi maturate timp de 3 si 12 luni.

Branza Horezu la Oviedo

Felicitari pentru medalia de bronz la World Cheese Awards 2021!

Branza Horezu am descoperit-o in urma cu mult timp chiar la evenimentul Cocosul de Hurez. Mi-a placut atat de mult incat mi-am luat si acasa. De atunci este branza preferata a Dariei mele.

Branza Horezu

Daca tot am degustat Branza Horezu la ea acasa, am facu apoi asocieri cum se cuvin, cu vinuri din zona. Adica de la Crama Dragasi, din Dragasani, tot din judetul Valcea.

vin de Dragasani si branzeturi de Horezu

Superlativele World Cheese Awards 2021

Acum, dupa ce am salutat participarea romaneasca, am fost curios sa descopar castigatorii World Cheese Awards 2021. Dar si branzeturile cu care au iesit in evidenta.

Aveti link-ul in continuare, dar am sa-i grupez pe cei 16 castigatori Super Gold dupa tarile de provenienta:

  • Olanda 4,
  • Franta 2,
  • Italia 2,
  • Spania 2,
  • Anglia 1,
  • Austria 1,
  • Japonia 1,
  • Suedia 1,
  • Tara Galilor 1,
  • Ungaria 1.

Indiferent de tari, am pus pe wish-list toate branzeturile:

  • Olavidia,
  • Epoisses Berthaut Perrière,
  • Eminence Grise – Tomme Chèvre Grise au Bleu,
  • Baracska semi-hard cheese,
  • Twentse Bunkerkaas Geit,
  • Camembeso,
  • Gorwydd Caerphilly,
  • Montana Intenso,
  • Gorgonzola Dolce DOP Caseificio Brusati,
  • Vorarlberger Bergkäse über 10 Monate,
  • Almnäs Tegel,
  • Parmigiano Reggiano 30-39 mesi,
  • Tomme de chèvre,
  • Parrano Robusto,
  • Pitchfork Vintage Cheddar,
  • Hisui.

Apropos de degustari si asocieri, m-am bucurat sa vad pe locul 2 Savencia, grupul din care face parte Delaco, partenerul nostru traditional la Branzeturi cum se cuVin.

Tot rasfoind site-ul Savencia, mi-am facut idei despre noi branzeturi de degustat. De ce nu chiar la degustarile noastre, cand revin evenimentele si scad restrictiile.

Spor degustator!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.