Ice Wine Baby, cu destinatia Very Vienna Liliac

Ice Ice Baby! Sau mai bine zis, Ice Wine Baby! Si mai bine suna Ice Wien Baby 🙂 Acesta este ritmul pe care am facut o fotografie cu un vin rar, marca Liliac si producatorul austriac Kracher. Voi particip cu imaginea respectiva la concursul Very Vienna Liliac, ocazionat de producerea primului vin dintr-o podgorie vieneza de 0,4 ha a cramei Liliac.

In 2011 la Viena, in Grinzing

Ca sa va spun povestea completa trebuie sa ma intorc in timp. In 2011 am vizitat Viena si am mancat intr-o seara in Grinzing. Atunci ne-a spus ghidul ca Viena este singura capitala europeana care are un astfel de cartier viticol.

Grinzing Viena

Sursa foto

Grinzing a fost o localitate independenta pana in 1892, insa acum face parte din Döbling, districtul 19 al Vienei.

Documente din 1826 arata ca suprafata localitatii Grinzing era distribuita astfel:

  • 45% acoperita de padurile Manastirii Klosterneuburg,
  • 23% folosita pentru viticultura,
  • 10% folosita pentru agricultura.

Wien very Wein Grinzing

N-am avut timp atunci sa vizitam imprejurimile si viile. Insa am savurat o masa traditionala austriaca intr-o locatie care fusese vizitate de tot felul de celebritati. De la presedinti de state si pana la vedete de cinema sau de muzica, fotografiile lor erau insirate pe holul interior.

A fost o cina insotita de muzica live, cantata de lautari pe ritmuri internationale, de la valsuri vieneze si pana la „Ionel, Ionelule”.

In 2011 nu eram atat de pasionat de vinuri ca acum, insa mi s-a parut interesanta ideea viilor din capitala austrica. Am imortalizat momentul cu o imagine de vinoteca 🙂

poza la Vinoteka

Ice Wine in 2018 la Batos si la Craiova

Intre timp pasiunea mea pentru vinuri a crescut si am avut ocazia sa ajung de 2 ori la Crama Liliac. La Spectacular Wine Trip am degustat Ice Wine chiar in Salina Praid.

Ice Wine Liliac

Extraordinar de bun vinul, iar locatia desprinsa parca din filme.

Apoi am avut placerea sa facem o degustare Branzeturi cum se cuvin la Craiova, alaturi de Miron Radic.

Ice Wine si Grana Padano

De fiecare data am fost surprins de Ice Wine, iar Miron ne-a povestit o intamplare neobisnuita legata de acest vin.

Grana Padano Delaco D'Exceptie si Transylvanian Ice Wine

Ca sa fie Ice Wine, strugurii se culeg doar dupa ce dau zapada si inghetul. Insa atunci a nins abia in Ianuarie, iar strugurii din anul 2015 au fost culesi in prima luna a anului 2016. Asa ca au fost obligati sa treaca pe sticle anul in care au fost culesi efectiv.

Cum Ice Wine Liliac 2016 nu mai este pe stoc, cu atat mai bucuros sunt sa am inca o astfel de sticla. Avand in vedere si contributia austriaca la producerea acestui vin, cred ca este o ocazie potrivita pentru concursul Very Vienna Liliac. Ceea ce va doresc si voua 🙂

La Viena am fost si eu si sotia mea, dar in ocazii diferite. Doamna mea a fost cu Daria in excursie cu scoala, eu am fost cu colegii de la Forever. Am fost impreuna in multe locatii din Europa sau America de Nord. Insa n-am fost niciodata impreuna la Viena, asa ca profit de sansa oferita de concursul Liliac.

Ice Wine Liliac

Monica indica pe globul pamantesc al wine-barului chiar Viena. Eu sunt optimist si afisez semnul victoriei. Sau poate este cifra 2?

Sub semnul cifrei 2, in ziua de 2 a lui Martisor 2022 s-au implinit 31 de ani de cand ne cunoastem 🙂 De-acolo si Martisorul de pe sticla de vin Liliac.

Sa fie cu spor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.