Coacaze albe la Miercurea fara carne

Coacaze rosii sau negre am mai mancat, azi inaugurez coacaze albe la Miercurea fara carne. Dar nu oricum, ci cu ciocolata neagra si nu numai 🙂 Ca sa nu ziceti ca fac alba-neagra cu voi, detaliez imediat meniul zilei.

Mic dejun tartinabil si coacaze albe

Pe caldurile astea nu mi-a mai venit sa fac oua ochiuri sau de altele. Asa ca am adunat ce-am avut prin frigider si am pus pe paine Wasa. S-a nimerit sa am branza de mai multe feluri, icre si pasta de masline. Am mai adaugat eu piper roz si cateva masline pentru contrast 🙂

tartinabile cu coacaze albe

Zice la Wikipedia ca merg coacaze albe cu branza? Pai atunci am pus de-ale albe pe branza de tara. Iar pe branza cu mucegai am pus de-ale negre 🙂

coacaze albe cu branza

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat coacaze albe cu ciocolata neagra 85% cacao.

coacaze albe cu ciocolata neagra

Pai da, colegul meu de serviciu are tot felul de minuni prin gradina, asa ca ne-am bucurat si noi 🙂

Indiferent de culoare, coacazele au multe beneficii pentru sanatate. Ca sunt coacaze albe, rosii sau „negre”, toate au continutul bogat de

  • fibre,
  • vitamine (provitamina A, vitamina C si E),
  • minerale (fier, potasiu, magneziu).

Continutul de fibre ajuta la un tranzit intestinal imbunatatit. Mineralele si vitaminele din coacaze ajuta la diminuarea anemiilor si la o imunitate sporita. Procentul mare de potasiu ajuta sistemul nervor si pe cel muscular.

Daca vi se par importante beneficiile, acum e sezonul de coacaze albe, rosii, negre sau toate la un loc 🙂

Varza dulce si calita la Miercurea fara carne

De obicei cand mananc varza calita este din varza murata. Uite ca acum am mancat din varza dulce, adica varza nepusa la acrit.

varza calita cu mamaliga coapta

Nu mergea fara o mamaliga coapta, oricat de cald ar fi fost afara.

Seara ma pastrez pentru o salata orientala. Daca tot am incalzit aragazul sa coc mamaliga, am fiert si cartofii in coaja.

cartofi fierti in coaja

Le mai adauga ceapa alba si rosie, marar, patrunjel, condimente grecesti, masline de Thassos si ulei de masline.

Mie-mi place sa pun in salata orientala si muraturi, acum ma orientez spre castraveti murati.

Pofta buna fara carne!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.