Primavara nu-i ca toamna, asa ca azi savurez ghiveci de toamna la Miercurea fara carne.
Pentru de dimineata am facut o combinata de rosii si masline inconjurate de branzeturi. Iar ca sa fie si semne de toamna am pus si dovleac copt la cuptor.
Peste branzeturi am presarat piper roz sau am picurat crema de otet balsamic.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am facut o tranzitie gen vara nu-i ca iarna. Adica am avut mai niste smochine grecesti, cu care m-am indopat asta vara. Tot din Thassos am pastrat la frigider niste portocale de-ale decolorate, dar zemoase si aromate.
Minunatiile astea grecesti le-am combinata cu ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% cacao.
Daca pana sa ziceti ca le-am facut ghiveci dis de dimineata, stati sa vedeti in continuare.
Ghiveci de toamna la pranz
La pranz am savurat un ghiveci de toamna #cudetoate. Ba am mai spart si-o ceapa rosie, ca sa fie si ceva crud. Si iute š
Daca tot am zis ghiveci, sa spun si despre ingrediente: rosii, ceapa, ardei, morcov, dovlecei, pastai de fasole, marar si ulei. Maslinele le-am pus de decor si de gust placut sarat-amar pe langa dulceata ghiveciului.
Ghici ciuperca ce-i la cina
Zilele trecute mi-a facut pofta colegul de serviciu cu ciuperci „piciorul caprioarei”, culese de el. Le-am perpelit in tigaie in 2 feluri. Inabusite cu capac, fripte fara capac. Una mai buna ca alta, dar pana la urma le-a bagat la borcan.
Pana cand sunt gata, seara mananc o supa crema de ciuperci. Nu e prea apetisanta culoarea, dar am mai luminat-o cu parmezan ras si piper roz.
De ce va tot zic despre ciuperci? Pentru ca au beneficii pentru sanatate:
Continutul de
- fibre,
- vitamine B1, B2; B3, B5, B6, B9,
- cupru,
- fier,
- magneziu,
- fosfor,
- potasiu,
- seleniu,
- zinc
determina efectele
- antiinflamatoare,
- diuretice,
- antiseptice,
- antibacteriene
ale consumului de ciuperci.
Mai vad cu ce completez mai pe seara, cand ma intalnesc cu colegii de la Craiova Business Club. Nu stiu daca mancarea se potriveste in totalitate la Miercurea fara carne,Ā insa sunt sigur ca gasesc ceva adecvat. Vinul sunt sigur ca va merge cu siguranta š
Pofta buna fara carne!
Update: Editie de toamna si la Brindusa, care ne invita la tocana de carne.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
Iar ne uimesti cu preparatele tale,sa ai mare pofta.
Daniel Botea
de sezon si de bonton š