Daca n-ati trecut pe la Salonul Gastronomic Revino nici Sambata, nici Duminica, va zic eu ce-ati pierdut. Dar pana sa va conving cu cateva poze de la Novotel, mai bine sa va spun cat de bine a fost 🙂
Salonul Gastronomic Revino: Savuros, Gourmet, Revigorant
Ziceam in Aprilie ca Revino a dat tonul targurilor de vin dupa 2 ani de seceta. Ei bine, Salonul Gastronomic Revino a fost si mai savuros.
Mi-am luat tricoul branzos si pofta de vinuri si-am revenit la Revino pentru tot felul de rasfaturi gastronomice:
- branzeturi de la producatori locali,
- mezeluri de calitate,
- bunatati marine,
- cafea,
- ciocolata,
- dulceturi,
- fagure-de-miere,
- paine,
- miere si faguri de miere,
- mustaruri si sosuri,
- struguri,
- tarii,
- bere.
Ganditi-va la toate aceste bunataturi savurate alaturi de multe vinuri bune. S-ar putea sa fi uitat cateva bunatati, asa ca rememorez evenimentul 🙂
Cum a fost la Novotel
Am inceput degustarea cu branzeturile, dar la cate standuri erau, se simtea nevoia de vin.
La prietenii de la Liliac era aflux mare de persoane.
Ca urmare primul spumant l-am degustat de la vecinii de la Crama Girboiu.
Stiam Cuartz White de la degustarea de la Craiova, dar parca a fost si mai bun acum.
Am inceput cu branzeturile mai proaspete, apoi cand s-a golit primul pahar am realimentat cu spumant de la Liliac.
Dupa cateva albe NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari, am trecut pe rose-urile de la Averesti. Bune de tot cu branzeturile de la Zada.
Pana la rosii n-a mai fost mult, iar acolo aveam deja preferatele Dariei, branzeturile maturate de Horezu.
Insa vinurile rosii cer mai multe proteine, asa ca am trecut la cateva produse pe baza de carne. Foarte bune si diverse.
La final am dat-o pe la dulceturi, mustaruri, ciocolata, fagure de miere, ba am savurat chiar si o cafea.
Nici strugurii n-au lipsit din meniu.
N-am apucat sa gust din bere, iar la tariile din interior n-am mai ajuns.
Ce mi-a placut in mod deosebit la Revino Gastronomic
De la NARCHEESE mi-a placut mult branza proaspata 80% bivolita, 20% vaca. Cremoasa, untoasa si devreme savuroasa 🙂 Este branza alba si-n bucati mai mari din imagine, fara gauri de fermentare.
De la Zada stiam majoritatea produselor si-mi placeau deja branza de burduf si cascavalul cu schinduf. Acum am savurat cateva noutati, cascaval cu trufe si unt cu trufe.
De la Pescaderia Alioli am facut o combinatie mortala cu scoici si spumant de Francusa. Marian Timofti ne-a invatat la „prostii” culinare.
Mai intai mananci stridia cruda, direct din cochilie. O mesteci bine si dupa ce o inghiti mai stai cateva momente.
Apoi iei o gura de spumant de Francusa si ca prin minune, gustul de scoica revine. Ca doar eram la Revino.
Dupa ce-am incercat eu, a indraznit si moldolteanca de la Cluj 🙂 Asta era expresia fetei inainte sa reinvie gustul de scoica cu vin 🙂
Doar ca la ea gustul a persistat mai mult, asa ca ne-am dus la Chef Sosin, sa-i dam cu mustar.
La Chef Sosin mi-au placut toate produsele.
Mustarurile, sosurile si vinul s-au completat bine. Plus ca am avut apoi posibilitatea sa mai detaliem pe terasa.
Apoi vinurile rosii ne-au indreptat pasii si spre standurile carnoase.
Dupa branza si vin, proteine se cuvin
Mi-a placut mult la Mangalitza. Unsoarea pe paine si slana feliata fin sunt una mai buna ca alta.
Doar o ceapa rosie mai lipsea, dar am zis sa nu viciem atmosfera. De fapt tot ce-am gustat la Mangalitza a fost peste asteptarile mele carnivore.
Am degustat si din carnea asta marmorata niste felii subtiri si savuroase de la Finca by Alioli.
Painea cu maia a mers de belea cu uleiul de masline de la vecinii de la Casa de Vinuri Cotnari.
De la Krausz mi-a placut mai ales ciocolata cu cafea, dar si cartea de vizita a fost memorabila.
Probabil au fost si alte bunatati la care n-am ajuns, dar pentru a le degusta pe toate mi-ar fi trebuit pe putin 2 zile.
Vinurile au fost multe si bune, doar ca de data asta nu m-am concentrat pe vin, ci pe mancare. Adica in functie de bunatatile savurate am ales si vinuri asortate.
N-am sa insist mult pe vinuri, insa la cele rosii mi-a placut o Feteasca Neagra Catleya, dedicata pietei frantuzesti. Hai noroc si sa traiesti!
Insa vinurile au fost de baza pentru partea de socializare. Pai da, m-am intalnit cu mai multi prieteni la Salonul Gastronomic Revino.
Socializare la Salonul Gastronomic Revino
Am sa incep cu Alina Iancu, pe care am vazut-o chiar de la inceputul salonului gastronomic. Am venit la ora de deschidere 11:00, ca sa apuc sa fac poze la toate standurile pana cand vin pofticiosii. Chiar Alina m-a intampinat, dar apoi sa facem o poza n-am mai apucat.
Am facut insa o poza cu Camelia Dontu chiar la panoul de onoare.
Alina si Camelia au fost colegele noastre la cursul de degustator autorizat de branzeturi. N-au fost singurele degustatoare autorizate cu care ne-am intalnit la Revino.
Despre Marian Timofti, capul rautatilor culinare, v-am spus la faza cu scoica. Am mai surprins impreuna si glicerolul de Pinot Noir Villa Vinea pe care-l gasiti la final de articol.
Dar am mers impreuna si la colega „Francesca”, sa facem o poza cinstita.
Si Roxana Poede a fost colega cu noi la cursul de degustatori de branzeturi, asa ca ne-am pozat cu branza de Horezu si vin.
Un cetatean al vinului mi-au zis ca noi ne-am intalnit de atatea ori si n-am facut nicio poza. Am rezolvat acum pe terasa insorita.
Ba m-am intalnit si cu un oltean de-al meu de la Craiova Running Club, care se intrema inainte de Bucharest Marathon.
Nu in ultimul rand, n-aveam o poza cu Livia Girboiu, desi in primavara la Revino am povestit destule.
Am mai povestit cu Dan Cherascu, George Malutan, Daniel Vranescu, Ana Maria Vranceanu, Anca Maria Vladoi si Eugen Taras. Daca au mai fost si i-am uitat, ii regasiti prin poze.
Felicitari Alina Iancu si echipa pentru un eveniment deosebit de savuros!
Sa aduci intr-un singur loc atatea bunatati locale, de la mare departare, este un lucru cu adevarat mare. Abia astept editia urmatoare.
Hai noroc si la mai mare!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei