Mamaliga gourmet am azi la Miercurea fara carne, dupa ce mai demult v-am poftit la Polenta Cinque Formaggi 🙂
Mamaliga gourmet la Miercurea fara carne
Chiar daca pe la noi mamaliga este considerata mancarea saracului, sa stiti ca nu-i chiar asa. Daca tin cont ca la Auchan Gastro o portie de mamaliga e 3,5 lei, nu-i chiar pe sarakie 🙂
Insa pana la gourmet mai e cale lunga, asa ca va fac pofta cu un chef italian care bucatareste cu mamaliga.
Doar ce vazusem in weekend videoclipul dintr-un newsletter pe e-mail, ca FB(I)-ul m-a si catalogat de mamaligar. Si mi-a facut pofta de mamaliga gourmet la postarea lui Manafu. N-au trecut 5 minute si iar mi-a aparut mamaliga in feed, de la Chinezu, via Gina Bradea. A fost suficient incat sa-mi faca pofta de o mamaliga gourmet pentru Miercurea fara carne.
Acum trebuie sa recunosc, am mai mancat mamaliga cu trufe, bucatarita de un masterchef.
Apoi la Stana Stefanu pe Transalpina am savurat un bulz adevarat, iar la Crama Liliac am mancat in premiera balmos.
In rest, daca dati o cautare dupa mamaliga la mine pe blog, gasiti aproape 300 de rezultate, atat de mult imi place 🙂 Fetele de la Auchan chiar ma intreaba daca cumva nu iau mamaliga.
V-am facut pofta?
Pentru azi am si mamaliga de la Auchan, dar si una speciala facuta de maica-mea.
M-a inspirat cheful italian cand a pus branza in mamaliga si-a framantat-o asa ca am preluat si eu reteta.
Insa cu telemea de oaie, care s-a topit in mamaliga fierbinte. Dupa ce s-a racit o folosesc ca baza pentru oua de prepelita la tigaie.
Pai daca am deja mamaliga si branza, doar ouale mai lipseau. Am ridicat un colt ca sa se vada cum sa perpelit mamaliga cu branza pe interior.
Am pastrat si o parte de mamaliga neamestecata cu branza, ca sa fac un bulz mai special.
Adica pe langa branza de burduf, in interiorul bulzului mai pun si branza cu mucegai albastru.
Am pus gogoloaiele in tigaia-gratar si le-am perpelit pana cand a inceput sa iese branza din ele.
Asa arata bulzul despicat, cu 2 tipuri de branzeturi topite de placere.
In fine, mamaliga de la Auchan am perpelit-o in tigaia cu clatite si-am savurat-o cu tartinabile dis de dimineata:
- branza de capra,
- pasta de masline.
- Pesto Rosso,
- Pesto alla Genovese.
Au fost mai savuroase decat in varianta pe paine, deoarece mamaliga calda le-a scos in evidenta aromele.
Am pastrat si intervalul dulce 09:00 – 11:00 cu portocala si ciocolata neagra.
Seara voi savura o pizza vegetariana peste care presar parmezan, ca sa mearga si-un vin bun.
Pofta buna fara carne!
Update:
Pentru ca se apropie ziua lor, va invit la Brindusa pentru mucenici moldovenesti cu nuca.
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei Brindusa
O idee foarte buna asta cu mamaliga,o fur si eu poate pentru saptamana viitoare,sa ai pofta la asa delicii.
Daniel Botea
hai sa te vad 🙂