Unt de arahide la micul dejun nu e chiar o obisnuinta in Romania. Din pacate, pentru ca producatori romani sunt, iar beneficiile pentru sanatate sunt multiple. Plus ca timpul alocat pentru micul dejun este convenabil.
Unt de arahide la micul dejun, de la producatori romani
Sper ca ati poftit la Miercurea fara carne, macar atunci cand am vorbit despre Vitamina K si lupta anti-covid-19. Untul de arahide este foarte satios, mananci putin si te saturi repede. Ba chiar am descoperit ca daca pui si masline pe felia de Wasa, este o combinatie de senzatie.
Bineinteles depinde de gusturile fiecaruia, insa mie-mi place la nebunie cu masline.
Untul de arahide de la Sunday vine in 2 variante, una crocanta si cealalta fina. Desi e una mai buna ca alta, parca sa zic ca mi-a placut mai mult varianta crocanta. Se vad bucatile de arahide, iar rontaitul lor da o senzatie placuta.
Pe de alta parte varianta fina e mai usor de intins pe paine, asa ca fiecare isi alege dupa cum ii convine.
Unturile sunt produse in Romania, fara zahar, fara sare, fara conservanti, fara alte uleiuri adaugate si fara grasimi hidrogenate.
Asa cum spuneam la inceput, este un mic dejun sanatos si satios. Desi nu cred ca puteti manca prea multe felii odata, ar trebui sa stiti ca este si bogat in kilocalorii 🙂
Prietenii de la Sunday Bites fac unturile din arahide, nuci ori seminte si nimic altceva. Asa ca daca atunci cand desfaceti un borcan veti descoperi un lichid adunat deasupra, sa nu va speriati. Dimpotriva, este dovada ca aveti un unt de arahide natural, fara stabilizatori.
Trebuie doar amestecat si apoi savurat pe indelete. Ca sa fie Duminica in fiecare zi 🙂
Despre uleiul ce se plutește deasupra untului de arahide👀
Subiectul zilei: uleiul ce plutește deasupra untului de arahide.🧐Să știți că e normal să se întâmple acest lucru. Când este foarte proaspăt, uleiul rezultat din măcinarea nucilor este foarte bine amestecat în compoziția untului. În timp, datorită densității mici și a faptului că nu folosim stabilizatori, uleiul se separă. Acesta e un indicator clar că untul este natural, doar din arahide / nuci / semințe și atât. 😍Așadar, dacă observați că uleiul plutește sau că uleiul este urmat de bucățelele de alune și mai apoi de untul propriu-zis (aici vorbim despre untul de arahide crocant) nu e deloc motiv de îngrijorare. Ba din contră, ar trebui să vă bucurați: produsele sunt curate, 100% naturale. Dacă amestecați untul înainte de consum (ceea ce vă și recomandăm), veți vedea că își recapătă forma. Poftă bună! 😉
Publicată de Sunday bites pe Joi, 25 iunie 2020
Recycle si upcycle
Ca tot vorbeam despre colectare selectiva si reciclare, ma bucur sa vad ca Sunday a ales sa foloseasca borcane din sticla reciclabila.
In Bucuresti, in zilele de Miercuri, cand se fac livrarile personale, Anca si Alex recupereaza borcanele goale. Apoi le spala, le sterilizeaza si le pregatesc pentru noi livrari savuroase 🙂
Daca sunteti in locatii in care nu ajung Anca si Alex, puteti gasi o intrebuintare inedita pentru borcane. De exemplu ghiveci pentru flori sau recipient de uscare pentru ceai 🙂
Ca sa savurati mai tarziu ceaiul cules de voi alaturi de untul preferat.
Unturi de arahide, dar nu numai
Spuneam ca la Sunday Bites se fac unturi din arahide, nuci sau seminte. Asta pentru ca untul de arahide nu este singura vedeta a producatorilor romani Anca si Alex.
Le-am gustat pe toate, dar la unt de migdale si curmale am ramas cu o senzatie aparte.
Are ceva special. Adica are migdale, curmale si nimic altceva. Dar are un gust special.
Combinatia este deosebita. Imi aduce aminte de consistenta inghetatei, e si gust dulceag, e si senzatie fina in acelasi timp.
S-ar putea ca de la curmale sa mi se traga preferinta. Pentru ca mi-a placut mult si untul de alune de padure cu cacao si curmale. Mi-a adus aminte de halvaua din copilarie 🙂
Voua care varianta va face mai mult cu ochiul? Sau mai degraba cu lingurita 🙂
Spor linguritor!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
No Responses