Cartofi prajiti cu usturoi verde, branza, marar si mamaliga

Cartofi prajiti nu mananc eu prea des, dar sunt cateva exceptii notabile la Miercurea fara carne. Una se refera la cartofii noi in ceaun. Iar a doua exceptie o las spre descoperire azi 🙂

Salata orientala la mic dejun

Doar ce-am revenit din weekendul de la Cap Aurora, unde s-a desfasurat Gala SuperBlog #22. Mi-a placut micul dejun copios de la Hotel Opal, insa cel mai mult am apreciat salata orientala.

Am luat masa 2 dimineti la rand si de fiecare data salata orientala a fost preferata. Asa ca am poftit si acasa la asa ceva, mai ales ca azi pare sa fie o zi dedicata cartofilor 🙂

Am taiat un cartof fiert in cuburi, am pus apoi ceapa verde, marar si patrunjel. In loc de ou am pus mustar, ca sa se „inchege” cat de cat amestecul.

Am completat cu masline de Thassos, lamaie si ulei de masline. La final am presarat piper roz, iar intr-o parte a farfuriei am picurat crema de otet balsamic.

Ce-a iesit, vedeti aici.

salata orientala

Dar n-a stat foarte mult timp in farfurie 🙂

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am profitat de fructele de sezon, asa ca am savurat cirese si capsuni, alaturi de ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.

capsuni, cirese si ciocolata neagra

Cartofi prajiti la pranz

Pentru masa de pranz am avut asa:

  • cartofi prajiti,
  • cartofi Wedges,
  • mamaliga coapta,
  • usturoi verde,
  • branza de tara,
  • Camembert.

Am pus toate ingredientele impreuna pana s-a topit un pic branza, ca sa fie tocmai bune de mancat 🙂

cartofi prajiti, cu branza, usturoi verde, marar si mamaliga coapta

Pentru seara ma gandesc tot la ceva cu cartofi. Ar fi mers niste cartofi gratinati, insa doar ce-am avut saptamana trecuta. Iar cartofi prajiti am avut la pranz, asa ca ma orientez spre alte „combinatii cartoforice” 🙂

Hmm, niste chiftele de cartofi ar fi fost bune, dar nu stiu daca ma invrednicesc sa le fac. Insa niste cartofi cu ceapa si branza la gratar ar fi mai usor de abordat. Plus ca merge bine si un pahar de vin 🙂

Pana la urma a mers bine vinul cu o portie de ciuperci lagratar, mamaliga si Camembert copt, cu dulceata de ardei iuti.

ciuperci, mamaliga si Camembert copt

Pofta buna fara carne!

Update:

Pentru ca eu n-am avut azi in meniu ciorba sau supa, va poftesc la Brindusa la un bors cu loboda rosie.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.