Fan branza toata ziua la Miercurea fara carne

Azi am fost fan branza la fiecare masa de la Miercurea fara carne. Iar pe langa branzeturi am plusat cu spanac, oua, legume, rosii uscate si salta #cudetoate 🙂

Fan branza dis de dimineata

Dupa ce saptamana trecuta am avut placinte cu branza si cu spanac, acum am savurat clatita cu branza, lapte batut si „oua incaierate”.

Adica in loc sa fac Clompi, am incaierat ouale cu branza, ceapa verde, marar si rosii uscate. Ce-a iesit vedeti in farfurie 🙂

fan branza, oua incaierate, clatita cu branza si lapte batut

Diferenta principala fata de Clompi este ca se prepara mult mai repede ouale amestecate in acest fel.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat un mar Dublu Rosu si o ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85%.

mar Dublu Rosu si ciocolata neagra

A fost si-un ceai, pentru ca desi am intrat in prima luna de vara, vremea este mai degraba de toamna ploioasa si racoroasa.

La pranz am o supa crema de radacinoase, pe care am imbogatit-o cu branza, piper roz si rosii uscate.

supa crema de radacinoase, Grana Padano si rosii uscate

Pai na, fan branza si la pranz 🙂 Aromele mixate din telina, pastarnac, morcov, telina (si ce-o fi mai pus doamna mea pe-acolo) au mers de minune cu „aschiile” de Grana Padano. Iar rosiile uscate din borcanul cu ulei au adaugat un gust dulce-acrisor la gustul specific al branzei Grana Padano.

Pentru seara fac o combinata dubla cu branza, alaturi de o salata #cudetoate verdeturile din frigider. Adica spanac, castraveti, marar, patrunjel, ceapa verde, ulei de masline si lamaie.

Peste salata mai pun niste branza Brie si piper roz.

salata de verdeturi cu branza Brie

De ce tot insist cu spanac? Pentru ca este de sezon, este la indemana si are multe beneficii pentru sanatate.

Ziceam de combinata dubla, pentru ca voi mai bucatari cateva bucati de branza gratarite in tigaia de clatite. Peste acestea nu mai pun piper roz, ci dulceata de ardei iute.

branza pentru gratar cu dulceata de ardei iute

Dupa o zi specifica de fan branza a mers de minune un pahar de vin rose, fresh si rece 🙂

Pofta buna fara carne!

Update:

Daca nu v-a ajuns maratonul meu de fan branza, va invit la Brindusa la pateuri cu branza sarata 🙂

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.