Tocana pofticiosilor la Miercurea fara carne

Azi am avut pofta de noutati in meniu, asa ca am inceput cu tocana pofticiosilor. Apoi am experimentat in materie de Clompi si de supa crema. Dar sa le luam pe rand

Tocana pofticiosilor la mic dejun

„Pentru de dimineata” am avut rosii si branza de la tara, masline si o felie de paine Wasa cu tocana pofticiosilor si cu salata de vinete.

tocana pofticiosilor la mic dejun

Daca va intrebati care-i vraja cu tocana pofticiosilor, am sa citez din eticheta. Este o tocana din legume glasate in ulei si fierte in suc de rosioare, spre pofta focului.

tocana pofticiosilor

La fel am sa fac si pentru ingredientele minune:

  • ceapa barbatoasa,
  • rosioare zdravene,
  • gogosari vartosi,
  • ardei grasuti,
  • morcovel,
  • orez voinic,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare.

ingrediente tocana pofticiosilor

Va mai spun doar ca tocana pofticiosilor am primit-o de la Make dupa revenirea de la Segarcea, la Craiova Blog Meet #100.

Iar acum, din frigider proaspat scoasa e buna tare, in ciuda caniculei de-afara.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat prune semi-coapte si ciocolata neagra.

prune si ciocolata neagra

Clompi cu castraveti murati si Cheddar la pranz

La pranz mi-am facut un Clompi cu cateva ingrediente inedite. Dar iata care au fost componentele:

  • oua de la tara,
  • castraveti murati,
  • ceapa verde,
  • ardei de la tara,
  • marar,
  • patrunjel,
  • branza de capra,
  • Cheddar.

Uite-asa arata minunatia proaspat pusa in tigaia inchinsa.

Clompi cu castraveti murati

Dupa ce-am intors omleta ca pe clatita, am pus deasupra felii subtiri de Cheddar. In cateva secunde s-au topit de pofta.

Clompi cu Cheddar

Sper sa va fac si eu pofta cu asemenea bunatate.

Clompi cu castraveti murati si Cheddar

Asa cum am anticipat, castravetele murat lasa o senzatie de prospetime. Ce n-am anticipat este ca bucatile de castraveti sunt destul de consistente si se lasa greu taiate in omleta.

Am acompania Clompi cu o salata de rosii de la tara.

salata de rosii

Nu stiu cum apreciati voi salata de rosii, dar pentru mine cea adevarata este cea care isi lasa o astfel de zeama šŸ™‚

zeama de la salata de rosii

Seara ma astepata o supa crema de ciuperci si dovlecei, la care in loc de crutoane voi pune saratele cu branza si chimen, facute in casa.

supa crema de ciuperci si dovlecie, cu braga alaturi

Nici n-a mai trebuit sa pun branza šŸ™‚ In schimba am adaugat un pahar de braga, in locul celei poftite la Slatina. Dar adusa de Fratele Sora din surse locale la Craiova Blog Meet šŸ™‚

Evident, saratelele astea merg de minune cu o bere rece mai pe seara.

Pofta buna fara carne!

Update:

Eu n-am bucatarit foarte mult azi, cu exceptia celor 15 minute in care am facut Clompi. In schimb Brindusa ne pofteste la dovlecei la cuptor.

2 Comments

    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.