A fost degustare Branzeturi cum se cuVin 45, dupa ce vinurile de la Domeniile Samburesti ne-au fost parteneri de cursa lunga.
Am savurat vinurile oltenesti de la Samburesti #prinHD, la Slatina si la evenimente inaltatoare sau aniversare gen Craiova Blog Meet #100. Acum am revenit la o degustare cu blogoltenii la Ribs House, dupa 2 luni de pauza dupa vacante si concedii.
Branzeturi cum se cuVin 45 la Craiova
Dupa 2 luni secetoase am revenit la degustarea Branzeturi cum se cuVin 45 alaturi de blogolteni.
Iata care au fost vedetele serii la Ribs House in Craiova:
- Domeniile Samburesti Sauvignon Blanc + Camembert Ile de France,
- Domeniile Samburesti Chardonnay + Havarti Castello,
- Domeniile Samburesti Roze + Cascaval Sofia Delaco,
- Domeniile Samburesti Feteasca Neagra + Emmentaler Delaco,
- Domeniile Samburesti Merlot + Grana Padano Delaco D’Exceptie.
Vinurile au fost povestite pe rand de Lenuta si Narcis Neagoe, in functie de afinitati.
Lenu ne-a spus despre Domeniile Samburesti si a detaliat mai ales despre vinurile albe si roze.
Narcis ne-a povestit cele 2 vinuri rosii ale serii, Feteasca Neagra si Merlot.
Eu am fost responsabil cu descrierea branzeturilor si a criteriilor de asociere cu vinurile, iar mai tarziu cu tragerea la sorti.
Dupa cum vedeti, toate perechile vin-branza au avut fanii lor, va spun in continuare ce-am facut la degustare.
Cum a fost la degustare
Dupa ce am povestit vinurile si branzeturile, au urmat intrebarile celor prezenti la degustare.
De obicei dadeam noroc la vinul roze, dar dupa 2 luni de pauza am uitat. Asa ca ne-am amintit abia la vinurile rosii 🙂
Dupa roze am luat o pauza de masa, la care evident ca-mi comandasem Irish Ribs. Coastele cu cartofi curly fries si 3 sosuri le-am incercat si cu Feteasca Neagra si cu Merlot.
Bune ambele variante, dar cum Feteasca Neagra era deja la aerat, am mancat mai multe coaste in aceasta combinatie. Am oprit insa una si pentru Merlot.
Dupa ce toata lumea a terminat cu mancarea, am continuat degustarea cu vinurile rosii ale serii.
La final fiecare participant a votat perechea vin-branza care i-a placut cel mai mult.
Dupa tragerea la sorti, fericitii castigatori au plecat acasa cu vinul si branza pe placul lor.
Indiferent ca au castigat sau nu, toti cei care au ramas pana la final au venit la poza de grup.
Preferatele mele la Branzeturi cum se cuVin 45
Zona Domeniilor Samburesti este vestita pentru vinurile rosii. Cu toate acestea mi-au placut mult si vinurile albe, iar Roze-ul de Samburesti este intotdeauna imbatabil pe criteriul calitate-pret.
Tocmai din acest motiv mi-a fost greu sa aleg un singur castigator. Am optat insa pentru Feteasca Neagra, probabil si datorita combinatiilor multiple in care s-a asortat perfect.
Aroma de fructe rosii (chiar negre) si prune uscate s-a potrivit mai intai cu gustul putin dulceag si cu aroma de nuca din Emmentaler.
Branza Emmentaler face o echilibristica interesanta intre bacteriile butirice si propionice, care-i determina structura si gustul. Echilibrul acesta s-a intalnit cu versatilitatea vinului intr-o pereche echilibrata si savuroasa.
Daca ar trebui sa descriu combinatia Emmentaler-Feteasca Neagra, branza este echilibrata, vinul este versatil iar combinata interesanta.
Si mai interesant s-a combinat Feteasca Neagra cu coastele Irish Ribs si cu cele 3 sosuri, ca tot vorbeam de versatitilitate.
Revenind la branza, am fost fan Emmentaler din cap pana-n picioare. Multumesc Gabi Radoi pentru fotografie!
De data asta pe langa tricoul cu gauri gen Emmentaler mi-a luat si sosete asortate cu vinurile 🙂
Iulian m-a acompaniat cu sosete avand teme branzoase 🙂
Pana la urmatorul eveniment va acompaniez si eu cu poze de la degustare.
Spor degustator!

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei