Salata batrana i-am zis salatei Caesar care a implinit de curand 100 de ani. Ca atare nu puteam sa ratez o asa aniversare la Miercurea fara carne. Ave Caesar!
Tartinabile adorabile la micul dejun
Pentru de dimineata am avut paine Wasa pe care am intins diverse bunatati:
- zacusca cu ciuperci,
- icre de hering,
- pesto de rucola,
- branza untoasa cu sos de rosii.
Langa painea Wasa tartinata multicolor am mai pus rosii de tara. Iar langa ele bulete de cascaval din branza de burduf de Ibanesti.
In intervalul dulce 09:00 – 11:00 am savurat caise cu ciocolata neagra Extra Dark, 85% cacao. De data asta a fost Fine Carre.
Ciorba de fasole verde la pranz, inainte de salata batrana
Indiferent ca i-am zis ciorba de pastai sau ciorba de fasole verde, este la fel de buna pe canicula. O mai desavarsesc cu chefir si nu-mi mai trebuie altceva pentru pranz. Sa-i mai pun si niste cuburi de gheata ca sa arate a Tarator?
Mi-a placut ideea, asa ca am pus si cateva felii de castraveti murati, ca sa fie reteta originala. Am gasit si nuci, insa pana la urma conteaza mai mult ideea de racoreala 🙂
Am bagat si 2 felii de pizza Quattro Formaggi, ca sa mearga si o bere racoritoare 🙂
Salata batrana de 100 de ani pentru cina
Salata Caesar care tocmai a implinit 100 de ani este de fapt o salata foarte fresh si revigoranta. Iata care au fost ingredientele folosite de Chef Caesar Cardini in urma cu un secol:
- frunze de salata romana,
- ulei aromatizat cu usturoi,
- sos Worcestershire (Worcester),
- lamai,
- oua,
- parmezan.
N-am avut ulei aromatizat cu usturoi, insa am pus cu o seara inainte usturoi granulat intr-o cescuta cu ulei de masline. Ouale le-am preferat pe cele de prepelita, facute moi in tigaia de clatite. Iar pe post de parmezan am pus fasii de Grana Padano.
Am zis sa mearga si la mine cu un vin, dupa ouale de prepelita si Grana Padano 🙂 Pai da, In locul de nastere al Salatei Caesar, Tijuana, aceasta a fost sarbatorita printr-un festival de 4 zile dedicat mancarii si vinului.
Pofta buna fara carne!
Update:
Va poftesc si la Brindusa pentru o placinta cu unt si urda dulce de capra.

Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei
Aluculesei
Că de obicei la tine se găsește de toate pentru toți și toate gusturile,sa ai poftă
Daniel Botea
completat si cu placinta 🙂