Wine Street Food Festival la Palatul Parlamentului

Am fost in weekend la Wine Street Food Festival la Palatul Parlamentului. Ar fi trebuit sa ma duc si Vineri si Sambata si Duminica, pentru a putea cuprinde multitudinea de vinuri si de crame. Cum Vineri mai si lucram iar Duminica aveam treaba in Craiova, m-am concentrat pe ziua de Sambata, 13 Iulie. Cu noroc 🙂

No filter la WSFF

Nu ma refer la imagini 🙂 Am inceput degustarile la Domeniile Panciu, unde am degustat mai multe spumante. Cel mai interesant mi s-a parut Frizzante nefiltrat, fermentat la sticla, nedegorjat si fara adaos de sulfiti. Este o Feteasca Regala vinificata in sec, insa datorita faptului ca este nefiltrata te poti pacali sa crezi ca bei un rosé.

Domeniile Panciu la Wine Street Food Festival

Mi-a placut atat de mult incat am inceput vizita la Wine Street Food Festival in zona Panciu. Si am terminat vizita tot aici, impartind bucuria descoperirii si cu altii 🙂

Bun de tot, sper sa facem o sparkling-degustare cu Panciu si la Craiova, mai ales ca temperaturile de vara se asociaza bine cu spumantele reci 🙂

M-am intalnit apoi cu RaSto de la Povesti cu Vin si ne-am amintit cand am degustat cateva soiuri romanesti cu wineloverii straini, printre care Sarba si Plavaie.

Si cum eram langa Crama Garboiu am degustat o Sarba. Cristian Dumitru ne-a invitat sa degustam Epicentrum Sarba si Plavaie un pic mai tarziu, cand se va raci corespunzator.

Am revenit bineinteles, mi-a placut foarte mult insa am crezut ca am facut poze prima data 🙂 N-am dovezi in imagini, asta sa fie necazul, ca memoria gustului functioneaza.

Oltenii in alb si rosé la Wine Street Food Festival

Strategia de atac la Wine Street Food Festival a fost sa incerc vinuri albe si rose inainte de meciul Simonei Halep, apoi sa trec la rosii.

Am ajuns la Crama Oprisor, unde prima dragoste nu se uita niciodata. Asa ca am degustat Rosé Jiana la un pahar de vorba cu Gabriel Cristea.

Oprisor Jiana

Asta pana cand a venit echipa TVR, asa ca i-am lasat sa surprinda atmosfera olteneasca de la Oprisor.

Am continuat cu oltenii, sa vad daca „bratara rezista” la Corcova. Langa Eduard Jakab era si Ana Zuravliova, pe care am cunoscut-o la lansarea Valahorum.

Corcova, bratara rezista

Am degustat mai multe vinuri si la final m-am dedulcit la Desertul de Corcova, botritizat si minunat. L-am descoperit in 2016, prezentat cu drag de Serban Damboviceanu.

Apoi l-am apreciat de fiecare data la Corcova Trail Race, cand imi fac proviziile pana la sezonul viitor.

Am revenit mai tarziu cu o bloggerita care degustase desertul la Gala SuperBlog de la Bucuresti. I-a placut din nou, dar din pacate stocul de la vanzare era deja epuizat. Ghinion de 13, pisica neagra 🙂

La Avincis m-am intalnit cu Mihai Frincu. Pentru ca anul asta am lipsit motivat de la Picnicul Avincis, mi-am potolit dorul de Cramposie Selectionata.

Cramposie Selectionata Avincis la Wine Street Food Festival

La Samburesti am degustat poezie imbuteliata. M-am inteles bine cu Chardonnay si am mers mai departe.

Samburesti la Wine Street Food Festival

Asociatia Micilor Producatori de Vinuri din Republica Moldova

Pe micii producatori reuniti din Basarabia i-am descoperit anul trecut la Good Wine, prin intermediul bloggeritei si somelierului Di Moraru.

Am degustat si acum mai multe vinuri deosebite, cramele prezente functionand pe principiul „mai putin, dar mai bun”.

micii producatori moldoveni la Wine Street Food Festival

Am inceput cu un Blanc de Merlot, adica Merlot vinificat in alb. Am continuat apoi cu Chardonnay, albul meu preferat. Apoi, ca si anul trecut, m-am orientat mai ales spre soiuri noi.

Nu mai auzisem de soiul Riton, asa ca l-am degustat la Gogu Winery si l-am luat acasa pentru studiu. Este un soi de struguri obtinut in Republica Moldova, asa ca am fost foarte curios sa-l descopar.

Riton

Dupa victoria Simonei Halep am sarbatorit cu un Saperavi de la Domeniile Pripa. Am degustat prima data Saperavi tot din Republica Moldova, dar acompaniat de Merlot.

Acum am baut in premiera doar Saperavi si mi-a placut. Banuiam deja asta, deoarece imi place foarte mult Negru de Dragasani, care este obtinut prin Negru Vartos si Saperavi.

Saperavi

Acum m-am convins degustand pe indelete un vin excelent. L-am notat si trebuie aprofundat.

Am apreciat si vinurile si etichetele de la Carpe Diem, iar daca nu ma credeti, le descoperiti in imagini.

Reintalnire cu Familia Vladoi la Wine Street Food Festival

Stiam vinurile Domeniului Vladoi de la degustarea de la Craiova, atunci cand i-am cunoscut pe Anca Maria si Ion Vladoi.

M-am reintalnit cu Anca Maria si cu tatal ei la Wine Street Food Festival. Am intrebat-o daca are un vin nou iar Anca mi-a propus un Ravak alb, sec.

Familia Vladoi la Wine Street Food Festival

Ravak de la Domeniul Vladoi este un vin excelent, din Chardonnay, Feteasca Regala si Sauvignon Blanc. Dupa sticlele purtand semnatura Anca Maria sau Ion Vladoi, am fost placut impresionat de noua identitate a Familiei Vladoi.

Familia Vladoi

Bun de tot! Felicitari si pentru vin si pentru noua imagine! Abia astept sa descoperim cele mai noi vinuri intr-o noua degustare.

Mergem mai departe la Wine Street Food Festival

Marina Samoila m-a intampinat cu un Chardonnay din gama Regno Recas, recent apreciata la o degustare cu bloggerii din Craiova. Hai noroc!

Recas Chardonnay

La Dobra Wine-Pogany am redescoperit cu placere Traminer Roz si Cadarca Rose.

Pogany la Wine Street Food Festival

Razvan Stoenescu mi-a soptit sa fac cunostinta cu Contessa de la Villa Vinea. Multumesc frumos!

Contessa Villa Vinea

In afara de desertul de Corcova imi propusesem sa gust si Icewine-urile Asconi, dar n-am mai reusit.

Pur si simplu dupa meciul Simonei s-a schimbat atmosfera si am mai uitat de obiectivele din prima parte. Dar pana la meci am mai degustat Riesling-ul prietenilor de la Crama Histria.

Crama Histria la Wine Street Food Festival

Pauza scurta de vin, pe motiv de Simona campioana la Wimbledon

Nu stiam daca va fi transmisa finala de la Wimbledon la Wine Street Food Festival. Asa ca vorbisem cu bloggerii bucuresteni sa vedem meciul in Centrul Vechi. Din 3 s-au facut 4, pana la urma RasTo a ramas la Parlament iar Ra Hela n-a mai zis nimic.

Asa ca am vazut meciul cu o bloggerita specializata in sport la TVR. Desi eram in data de 13 si a fost o Pisica Neagra, n-a fost cu ghinion. Ba chiar cu noroc. Am dat noroc cu o bere Bucur, ca sa ma bucur de 2 ori, pentru fiecare set castigat de Simona.

yam-yam

Eu imi imaginam ca va fi o inclestare de lunga durata si m-am pregatit corespunzator la meniu. Din fericire Simo a incheiat repede conturile cu Serena si am revenit linistiti la WSFF.

Hai Simo! Hai noroc!

Dupa o scurta plimbare dus-intors la Kilkeny au mers foarte bine vinurile in partea a doua la Palatul Parlamentului.

Desi imi propusesem o continuare cu vinuri rosii ca sa sarbatoresc titlul Simonei la Wimbledon, au mai fost cateva albe. Cred ca pentru Serena 🙂

Mai intai m-am intalnit cu Ovidiu Frincu de la Domeniile Sera si am degustat un Cuvee deosebit.

Domeniile Sera la Wine Street Food Festival

Sper sa-l povestim mai pe indelete la un pahar de vorba.

Vinuri rosii pentru victoria Simonei

Am trecut la rosii cu un Red Cuvee Liliac si cateva cuvinte cu prietenii de la Liliac, cu care m-am reintalnit recent la WineMark.

Crama Liliac

Apoi, m-am reintalnit cu Dan Bundur, care mi-a recomandat Tortuga de la Rasova.

Tortuga Rasova

Buna de tot, mi-a placut pe deplin, atat continutul cat si eticheta deosebita. Acum va arat doar contra-eticheta, va las sa descoperiti singuri vinul si interesanta imagine.

Apoi de la Domeniul Bogdan am degustat un vin din recolta 2017, imbuteliat de curand tocmai pentru a fi descoperit la Wine Street Food Festival.

Domeniul Bogdan

Era multa lume la stand, n-am avut loc si timp sa fotografiez sticla, dar am inteles ca are si Syrah printre ingrediente. Rezultatul, un vin care-ti ajunge direct la suflet, vorba Matzei.

Update: am aflat noutatile de la Dan Cherascu. Cuvee Experience, adica Syrah, Merlot si Feteasca Neagra.

Ceva fin

Inainte de a iesi de la vinuri, am mai avut timp sa cumpar ceva fin, cu trufe. Le-am degustat inainte si cel mai mult mi-a placut Crostino Umbro al Tartufo.

fineturi la Wine Street Food Festival

Iar daca mai vedeti mamaliga in meniu, sa stiti ca nu e sarakie. Dimpotriviva 🙂

nu e sarakie

Food Street Festival la Palatul Parlamentului

Am reusit sa vad un pic si din partea de Food a evenimentului. In cateva cuvinte lume multa, mancare de toate felurile, concert live si relaxare pe iarba.

Panorama la Palatul Parlamentului

Am mai regasit o superbloggerita la Palatul Parlamentului asa ca am avut motiv sa facem un super-selfie de grup.

superbloggeri la Wine Street Food Festival

Apoi Rahela ne-a recomandat frateste Paella si Sangria de la Finca Alioli.

Finca Alioli

Am incercat Paella cu fructe de mare si Sangria. Daca va imaginati o modalitate mai buna de incheiere a unui zile norocoase de 13, sa-mi ziceti si mie 🙂

Paella cu fructe de mare si Sangria

Pana atunci, hai noroc!

In loc de incheiere

Se spune ca o imagine face cat 1000 de cuvinte, asa ca am sa inchei cu 2 imagini.

Daca stiti expresia cu „roaba lui Dumnezeu”, am intalnit-o la standul Casei de Vinuri Cotnari.

Roaba lui Dumnezeu la Wine Street Food Festival

Iar daca nu credeti ca vinul este sanatate curata, inchei cu ceva inspirational 🙂

Hai sa ne vindecam!

CSF, WSFF 🙂

Save

Save

Save

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.