Spanac cu orez si stele verz’ la Miercurea fara carne

Azi va spun din toata inima cate-n luna si-n stele despre preparatele mele. La Miercurea fara carne am mancat spanac cu orez pana am vazut stele verz’ šŸ™‚

Daca nu va imaginati ideea, o imagine spune mai mult decat 1000 de cuvinte.

spanac cu orez pana vezi stele verzi

Mic dejun normal

Pentru de dimineata n-am avut nimic iesit din comun. Adica pe obisnuita paine Wasa am intins diverse bunatati:

  • icre cu castraveciori murati,
  • crema de branza cu pasta de masline negre,
  • humus cu ardei copt.

mic dejun pe paine Wasa

Peste pasta de branza am presarat un pic de piper roz. Ma gandisem sa fac un amestec Yin si Yang din crema de branza si masline, dar eram prea matinal cu creativitatea. M-am rasfatat insa la pranz.

Dar pana atunci, in intervalul dulce 09:00 – 11:00 am bagat o portocala cu ciocolata neagra Heidi Dark Extreme 85% cacao.

ciocolata neagra si portocala

A fost si-un ceai cu merisoare, pe care l-am baut in graba inainte de plecarea in delegatie. Ascultand pe drum Food Bloggers Conference, am zis sa fie un meniu mai spectaculos la Miercurea fara carne.

Spanac cu orez la Miercurea fara carne

In masina m-am gandit sa dau o forma mai simpatica ingredientelor de la masa de pranz. Dar mai intai despre ingrediente:

  • mancare de spanac cu orez,
  • sfecla rosie fiarta,
  • mamaliga coapta si ou ochi.

Chiar si miercurea trecuta am mancat spanac la pranz

mancare de spanac cu mamaliga si ou ochi

Iar in alte dati am savurat placinta cu spanac sau spanac sote la Miercurea fara carne. De ce atata spanac? Vedem mai bine, inclusiv la Oana Cuzino.

Tot spanac am avut si azi, dar intr-o forma deosebita.

In centrul farfuriei este spanacul in forma rotunda. Am incercat si-n forma de stele verzi, dar e mult mai greu.

spanac cu orez

L-am inconjurat cu bucati de luna din mamaliga coapta. Apoi l-am alintat cu un ou ochi moale. Si l-am desavarsit cu dragoste.

Si seara am continuat cu forme de stele. Adica stelutele de turta dulce le-am invelit in spanac copt la cuptor.

Dar mancarea adevarata a constat din paste, cu bulion si Parmeggiano Regiano ras.

paste cu bulion

Pofta buna fara carne!

Update:

Azi fiind in delegatie, n-am avut ciorba in meniu. Asa ca va poftesc la Brindusa la o ciorba cu galuste din gris.

4 Comments

    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.