vin

Bune semne lichide la inceput de 2022

Spuneam in podcastul Comentarii barboase ca sunt bune semne pentru anul 2022. Speram sa fie un an de exceptie, de 2 ori mai bun decat ultimii 2 ani. Aveam si 2 semne incurajatoare, victoriile Simonei in Australia si vinurile castigate de mine. Uite ca intre timp am primit sticloantele, asa ca pot sa ma laud 🙂

Bune semne cu vin de Cotnari

Stiam vinurile de Cotnari, pe care le-am cunoscut la ele acasa, cu ocazia aniversarii Winelover la Iasi.

Cotnari

Degustasem in stil Branzeturi cum se cuvin si licorile de la Casa de Vinuri Cotnari. Mai mult, la lucrarea de disertatie am avut in „meniu” si-un spumant de la ei. Degustarea oficiala a fost deschisa de un Coloviu la Viena, spumant brut natur din Francusa.

A propos de spumante si ca sa revin de unde am inceput, am incheiat aniversarea Winelover la Iasi cu o sesiune Sparkling from the region.

Intre timp, cum sunt mare amator de peste, am cautat mult timp un vin romanesc care sa mearga cu preparatele piscicole pe care le ador.

L-am gasit in Chateau Cotnari din 3 soiuri romanesti:

  • Francusa,
  • Feteasca Alba,
  • Tamaioasa Romanesca.

Sec, cum imi place mie, cu suficienta aciditate, dar si cu aroma de la Tamaioasa Romaneasca.

L-am incercat de-a lungul timpului cu tot felul de pesti, de la Chefal la Dorada si pana la Caras autohton, prajit cu malai si ceapa.

Ba l-am adaptat si la branzeturi, cel mai recent la cascavalul de Saveni.

companion din zona cu bune semne

Pe principiul „vinul locului cu branza locului” nici n-as fi putut sa dau gres, atat vinul cat si cascavalul fiind din aceeasi zona.

Solutii pentru rezolutii

Incercasem deja mai multe sticle de Chateau Cotnari cand am vazut concursul „Solutii pentru rezolutii”. S-a desfasurat intre 25 Noiembrie 2021 si 7 Ianuarie 2022, printre produsele participante fiind si Chateau Cotnari.

Cum principala mea rezolutie pentru 2022 a fost sa fie un an exceptional de bun, am asociat rezolutia cu 3 x solutia de Cotnari.

Asa ca am bifat cate 2 sticle de Chateau Cotnari pentru fiecare din premiile campaniei:

  • voucher vacanta, cu motto-ul „Vreau vacanta”,
  • card de cumparaturi, cu motto-ul „Vreau sa cumpar fara griji”,
  • pachet ZAZ cu motto-ul „Spumant pentru timp cu prietenii”.

Exact pe 7 Ianuarie, in ultima zi de campanie am primit un apel pe telefon, in calitate de potential castigator. M-au rugat sa transmit din nou bonul fiscal, ca sa-mi valideze premiul. Cum eu trimisesem mai multe bonuri, am intrebat la care dintre ele se refera. Era bonul din Ianuarie, pentru care bifasem la dorinte pachetul ZAZ.

Formalitatile fiind indeplinite, m-au anuntat ca voi primi premiul in cel mult 30 de zile. Nici macar n-a trebuit sa astept atat.

Pe langa cele 3 sticle de spumant ZAZ, am primit si o scrisoare simpatica de la Cotnari.

bune semne scrise

Spumantele nu sunt chiar ca Francusa brut natur Colocviu la Viena, pe care am avut-o in lucrarea de disertatie. Sunt vinificate in varianta demisec, semn ca ma voi dedulci cu ele la un Aperol Spritz.

ZAZ si Aperol Spritz

Acum am si motive sa cant comme je veux, in stilul ZAZ 🙂

Hai noroc cu semne bune!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.