Malidzano in stil croat la Miercurea fara carne

Malidzano, Ajvar sau Pindur ati mancat? La prima imbucatura ati zice ca seamana cu zacusca noastre, dar nu e acelasi lucru ­čÖé

Malidzano e mai acrisor, iar Ajvarul albanez pe care l-am mancat ultima data era deosebit de iute. Pindur n-am incercat, dar pe langa ingredientele de zacusca mai are si usturoi. Asa ca incep sa le iau pe rand la Miercurea fara carne, sa vad care-i mai bun din aceste preparate balcanice.

Malidzano la micul dejun

Pentru de dimineata am adunat mai multe tartinabile din frigider:

  • Malidzano,
  • Zacusca,
  • Guacamole,
  • crema de masline negre,
  • icre albe de hering.

Am pus produsul in stil croat langa zacusca noastra ca sa vedeti si diferenta de culoare.

Malidzano in stil croat

Malidzano se face din piure de ardei gras, vinete, ulei, sare si mustar. De acolo si gustul mai acrisor si culoarea mai spre verde, nu spre rosu ca zacusca.

Am mai adaugat si ceva branza Gouda DeSenvis, ca nah, fan branza si merge pe paine coapta. Toate le-am tartinat pe felii de paine cu maia si ceapa, perpelite in tigaia de clatite.

In intervalul dulce 09:00 – 11:00 bag o portocala cu ciocolata neagra. Pai da, odata cu frigul a venit si nevoia de citrice si vitamina C.

ciocolata neagra si portocala

A mai fost si-un ceai de incalzire, dar nu l-am mai pozat.

Ciorba de fasole la pranz, branzeturi mai pe seara

La pranz e simplu si divin: ciorba de fasole cu mamaliga coapta si cu ceapa rosie.

ciorba de fasole cu ceapa rosie si mamaliga

Seara e festival de branzeturi, ca doar ce-am fost in vizita la Timian si n-am venit cu mana goala.

Nu stiu multi producatori din Romania care sa faca branza cu mucegai alb, dar la Timian au una deosebita. Au o branza tip Camembert mai moale la interior si cu miros mai pronuntat de ciuperci. Pentru comparatie cu un Camembert din Franta, le-am pus una langa alta.

Ca sa fie o adevarata nebunie, am perpelit branzeturile pe mamaliga coapta in tigaia de clatite. Daca tot am incalzit tigaia, am zis ca merge si o branza pentru gratar. Nu de alta, dar e mai sarata si atrage un vin alb ­čÖé

Camembert si Malidzano pe mamaliga coapta

Am pus si Malidzano pe mamaliga coapta si e delicios si-n aceasta combinatie. Am completat cu felii vegetale Verdino si cu ardei iute.

Pofta buna fara carne!

2 Comments

  1. Aluculesei Brindusa Aluculesei
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.