Meniu de degustare certificat Escoffier International

Daca n-ati savurat inca un meniu de degustare, sa stiti ca este o adevarata sarbatoare a tuturor simturilor. Un astfel de meniu distins cu placheta Auguste Escoffier International reprezinta garantia calitatii internationale si o experienta culinara memorabila.

meniu de degustare distins cu placheta Escoffier International
Ce este un meniu de degustare

Un meniu de degustare (menu degustation) reprezinta o serie de portii mici din mai multe feluri de mancare. Acestea se consuma pe durata mai multor ore, asociate de vinuri si de compania placuta a participantilor.

Felurile de mancare sunt astfel concepute incat sa pregateasca participantii pentru o „calatorie” culinara deosebita. Primele feluri le pregatesc pe urmatoarele si pe masura ce le savurezi te intrebi ce poate urma mai bun. Asocierea cu vinurile trebuie sa fie perfecta si sa faca trecerea lina prin meniul de degustare.

Meniul poate contine 5, 6 sau chiar mai multe feluri de mancare si se incheie cu un desert.

La Ellipse Restaurant Ramada Plaza Craiova am experimentat un meniu de degustare in 7 etape:

  • Amuse bouche,
  • Pre-starter,
  • Starter,
  • Fish course,
  • Middle course,
  • Main course,
  • Dessert.

Pentru acest meniu Restaurantul Ellipse a primit placheta Auguste Escoffier International, fiind abia a locatia #4 din Romania care are aceasta certificare.

meniu de degustare Ellipse Epicurean Journey

Ce reprezinta certificarea Auguste Escoffier International

Despre ghidul si placheta Auguste Escoffier International ne-a povestit Chef Ciprian Nicolescu.

Certificarea Escoffier reprezinta o rampa de lansare pentru viitoare locatii cu stele Michelin, care nu exista inca in Romania.

Chef Ciprian Nicolescu si somelier Florian Trifu

Vinurile au fost prezentate de somelierul Florian Trifu, care a inceput degustarea cu o sabrare.

Restaurant hotelului Ramada Plaza Craiova a primit placheta Auguste Escoffier International pentru meniul „Ellipse Epicurean Journey”.

Amouse Bouche
Pastis
Cafe de Paris butter, truffle butter and artisan bread,
Brioche toast,
Pear chutney with port wine, walnuts, ginger and cocoa beans, black truffle

inceput de meniu de degustare la Ellipse Ramada Plaza Craiova

Prosecco Treviso Extra Dry

prosecco sabrat

Pre-Starter
Crottin de Chavignol and Jaconde biscuit
Beetroot tartar, nuts, chives, radishes
Solo Quinta Rose

pre-starter

Starter
Landes foie gras Semifreddo,
Figs and pistachio, hazedlnut caramel, pain d’epieces

starter foie gras

Sauternes Grands Terroirs

Sauternes

Fish Course
Seared Monkfish Hammon nut crust,
Verjus and cucumber sauce, carrot passion fruit, potato & Tobiko caviar, smoked Eel
Solo Quinta White

Fish Course

Middle Course
Saffron and butternut aquash risotto
Sicilian earth, burnt onion
Minima Moralia Speranta Rose

Middle Course la meniu de degustare

Main Course
Crepinette of Lamb
Celleriac galette, foie gras – Duck leg cabbage confit, red wine, Bordelaise sauce,
Soare Cabernet Sauvignon

main course lamb

Dessert
Chef Surprise
Cuvee Amelie

desert

Cum a fost calatoria culinara Seven Course Experience

Am lasat meniul de mai sus in limba engleza si-n imagini. Insa Chef Ciprian Nicolescu ne-a explicat pe indelete si pe romaneste.

Cum sunt mare fan peste, am asteptat cu nerabdare Fish Course. A fost o adevarata incantare, iar asocierea cu Solo Quinta impecabila.

A urmat Middle Course Risotto cu vin rose.

La Main Course am avut parte si de o portie de educatie gastronomica.

Pentru ca am savurat meniul de degustare de Zilele Olteniei, vinul nu putea sa fie decat unul oltenesc, de exceptie.

Dupa desert am aflat si despre echipa din spatele meniului „Ellipse Epicurean Journey”.

Meniu de degustare, fine dining si anturaj fain

In ultimul timp m-am tot bucurat de reusite romanesti la nivel international, in materie de vinuri si gastronomie:

Acum s-a nimerit ca tocmai de Zilele Olteniei sa savuram o reusita locala, cu oaspeti de seama.

sarbatorind Ziua Olteniei cu meniu de degustare

Restaurantul Ellipse s-a inscris pe orbita locatiilor cu certificare Escoffier International, ceea ce reprezinta un mare atu pentru Craiova.

Meniul „Ellipse Epicurean Journey” va fi disponibil pentru degustare in prima faza cu precomanda cu 2 zile inainte. Apoi, pe masura ce acest meniu de degustare va deveni o obisnuinta, poate intra in meniul zilnic la Ellipse.

Vreau insa sa evidentiez ca, pe langa un meniu savuros, conteaza foarte mult si anturajul prietenos. La atatea bunatati culinare savurate si pahare de vin degustate, s-a pretat foarte bine o companie placuta.

Am avut parte de o masa vesela, la care am povestit despre vinuri, gastronomie si vacante reusite.

M-au insotit in calatoria gastronomica

iar pe parcurs ni s-au alaturat Chef Ciprian Nicolescu si Florian Trifu.

N-am fost inspirati sa facem si o poza de grup, insa ne-a prins Dana intr-o imagine.

masa vesela la meniu de degustare Ellipse Epicurean Journey

Hai (sa fie cu) noroc!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.