Am fost in weekend la Spring Business Camp la Dubova, daca m-ati dat pierdut pe blog Sambata si Duminica. La invitatia Craiova Business Club am contribuit si eu la networking si socializare cu ajutorul vinului din pahare. Ca asa fim in tema cu locatia din judetul Mehedinti, vinurile au fost de la Domeniul Vinju Mare.
Spring Business Camp powered by Craiova Business Club
Despre Craiova Business Club v-am spus in mai multe ocazii, prima data cand am vorbit despre blogging, Link Building si SEOptimizare.
Dar am fost impreuna si cand am avut motive de sarbatoare.
Mai intai Daniela Nicolae a sarbatorit alaturi de bloggerii craioveni editia aniversara Craiova Blog Meet #100.
La randul nostru am participat la cateva aniversari Craiova Business Club.
Intre timp Daniela si alti colegi de la Craiova Business Club au mai fost pe la degustarile Branzeturi cum se cuVin. Asa ca acum m-au invitat sa le vorbesc despre vinuri la Spring Business Camp 2024.
Programul evenimentului a inclus mai multe momente interesante:
- networking, socializare si degustare de vinuri de Vinju Mare,
- workshop-uri dedicate managementului, vanzarilor si strategiilor contabile,
- croaziera pe Dunare, concursuri, foc de tabara si After Party,
- sedinte foto profesionale.
Am participat doar in seara de Vineri, cand am avut placerea sa le prezint vinurile locale de la Domeniile Vinju Mare. Dar nu oricum, ci intr-o degustare in care am vorbit despre crama, terroir, vinuri si „tehnici de savurare”.
Trebuie sa spun ca si alaturi de prietenii de la Vinju Mare avem o multime de experiente incantatoare:
- vin pelin,
- gama Prince Vlad,
- vinurile Mirage si Divin.
Degustare cu vinuri de la Domeniile Vinju Mare
Pe langa antreprenori din Craiova, la Spring Business Camp ne-am bucurat de prezenta unor invitati din:
- Bucuresti,
- Deva,
- Dragasani,
- Oradea,
- Slatina,
- Tg. Jiu,
- Timisoara,
- Tulcea.
Am profitat de moment ca sa le dau mai multe detalii despre crama Domeniile Vinju Mare. Cum eram pe malul Dunarii la Dubova, le-am explicat cum aceasta influenteaza si terroir-ul din Mehedinti.
Dunarea nu determina doar un peisaj superb in zona, ci si o clima benefica vitei de vie, datorita inertiei termice.
Astfel iernile sunt blande, ferite de ingheturi, iar zilele calduroase de vara nu depasesc de multe ori 35 grade Celsius. Vremea prielnica viticulturii se imbina cu relieful colinar cu expunere sudica si cu solul deosebit din zona.
Denumirea de Vinju Mare vine de la zona care odinioara era impanzita de paduri seculare. Vinjul este o specie de ulm din care erau formate acele paduri mari. Chiar daca acestea au disparut, au lasat in urma un sol brun-rosiatic ce contribuie la realizarea unui vin deosebit. Astfel, vinurile albe sunt aromate si savuroase, iar cele rosii… vanjoase. Despre vinurile rose zic doar ca sunt tocmai bune de dat noroc in momente de… la vie en rose 🙂
Am degustat 3 vinuri Prince Vlad din gama premium HoReCa Domeniile Vinju Mare, toate seci:
- Chardonnay Prince Vlad,
- Rose Prince Vlad,
- Feteasca Neagra Prince Vlad.
Cu aceasta ocazie am explicat cum se pune/tine paharul si care este ordinea vinurilor intr-o degustare. Toate acestea pentru a savura pe indelete si de sus in jos (ochi, nas, gura) vinul din pahare.
Cum am savurat vinurile seci de Vinju Mare
Am inceput cu un Chardonnay sec, cu 12 grade de alcool si suficienta aciditate incat se ne deshida pofta.
I-am invatat cum se roteste vinul in pahare, pentru a-si elibera aromele.
Pentru cei care se tem ca pot varsa vinul, acesta se poate roti si tinand paharul pe masa.
Dupa ce-am savurat aromele florale si fructate, am trecut la descrierea impresiilor lasate in cavitatea bucala.
La rose deja toata lumea stia cum se tin paharele de vin.
Insa aici i-am invatat cum se da noroc, ca sa fie atmosfera de la vie en rosé 🙂
Dupa ce am savurat vinul conform etapelor invatate, am dat noroc la fiecare masa, cum e datina la blogolteni 🙂
N-am pus imagini chiar cu toti participantii, insa le gasiti in imaginile de la degustare.
Pana la vinul rosu am savurat bunatatile pregatite de gazdele de la Restaurantul Vento din complexul La Vella.
La Feteasca Neagra de Vinju Mare n-am mai dat noroc la masa cu fiecare, ci ne-am regrupat pentru o poza mai mare.
Prima seara la Spring Business Camp Dubova 2024
Dupa hidratarea necesara intre tipurile de vin savurate, am incheiat seara cu cateva hore in sala alaturata.
Nu stiau lautarii din zona sa cante Sarba Daogarilor, dar o hora ca la Gorj am stiut si noi si ei 🙂
Eu as mai fi stat la Dubova si Sambata si Duminica, insa la Craiova se furase mireasa la Wedding Fever si aveam treaba.
M-am bucurat insa sa-i vad pe majoritatea colegilor de camp tinand paharele corespunzator, la poza de grup din croaziera pe Dunare.
Spor degustator!
Blogoltean verde ca prazul si natural ca Aloe Vera.
Informatia utila impartasita este remediul natural contra ignorantei