Tuse seaca domolita cu ceai de soc si un pic de cimbru

In urma cu 2 ani pe vremea asta ma omora o tuse seaca. Glumeam eu ca e demiseaca, insa ma supara asa de rau ca nu puteam sa dorm noaptea de atata tusit. Si-mi pusesem perna in pozitie verticala, ca sa mai domolesc potopul care se declansa cand stateam intins.

Tuse seaca

Noroc ca am vorbit la telefon cu Gina Bradea si, cum ea e mai glumeata, am inceput sa rad. Doar am inceput, pentru ca m-a luat o criza de tuse.

Auzindu-ma in direct mi-a zis sa fac ceva, ca nu e deloc bine. I-am insirat tot ce am incercat, de la pastile pana la sirop de tuse, hrean, ceapa etc. Si atunci mi-a zis sa incerc cu ceai de soc si un pic de cimbru. Sarut-mana!

Am mai povestit patania, vreau doar sa spun de ce mi-am adus aminte dupa 2 ani. De data asta Daria mea tusea fara oprire si inca nu venise seara, cand e momentul culminant al tusei.

I-am facut 2 cani de ceai de soc, in care am pus si miere. Eu i-as fi pus si lamaie, dar mi-a zis ca o ustura deja gatul si nu suporta. Prima cana a baut-o calda si s-a vazut imediat efectul. A mai tusit, dar din ce in ce mai rar si nu in reprize de cateva minute fara intrerupere.

A doua cana a baut-o la temperatura camerei, inainte de culcare.

Si uite asa am dormit si noi linistiti, nederanjati de toba pe care o batea fiica-mea cu cateva ore inainte. Nu mai spun ca sunt in sesiune si nu ma concentram la cursuri cand o auzeam tusind.

Cum se face ceaiul de soc

Am vazut ca exista in comert ceai de soc, eu am preferat florile de soc culese de mine cand am facut socata. Le pastrez de atunci intr-o punga de hartie. Am fiert apa pentru 2 cani, 500 ml si am pus 2 linguri cu flori de soc.

ceai de soc pentru tuse seaca

Am citit ca frunzele si tulpinile de soc sunt destul de otravitoare, asa ca am scuturat florile de pe lujer si le-am pus doar pe ele in ceai. Am mai adaugat cimbru cat iei pe un varf de cutit. Gina Bradea mi-a zis sa nu pun mai mult, ca afecteaza rinichii. Sau plamanii? Nu mai stiu, ca au trecut 2 ani de-atunci.

Alta recomandare este sa nu beti ceai de soc mai mult de 3-4 zile. Aici am gasit reteta de ceai de soc. In link sunt trecute si contraindicatiile.

Am revenit cu subiectul pe blog deoarece aud multe persoane tusind in jurul meu. La Sala Polivalenta, supermarket sau la benzinarie, pare ca este o adevarata epidemie.

Spor domolitor!

4 Comments

    • Daniel Botea
    • Daniel Botea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.