Branza cu vin, combinatie dementiala de sarbatori si nu numai

Sa nu credeti ca de sarbatori mi-a stat vinul doar la gand. Sau invers ­čÖé V-am aratat doar Mos Craciunul de vin, dar a fost si Mos Craciun de branza. Asa ca azi este despre branza cu vin, un remediu divin.

Branza cu vin

Ziceam in titlu ca este o combinatie dementiala, referindu-ma si la un studiu care arata ca persoanele care consuma mai multa branza si vin pot preveni dementa.

Asa ca daca despre vin am tot zis si pe blog si-n urari, hai sa mai vorbim si despre branza.

N-am uitat de ea, dar nu m-a uitat nici Mos Craciun Fan Branza.

Mos Craciun Fan Branza

Daca as pune toate cadourile branzoase la un loc, cred ca s-ar umple paharul de vin primit de la Mos.

Mos Craciun cu gust la vin

Insa le-am rasfirat pe parchet, ca sa se vada mai bine.

branzeturi Delaco pentru platou surpriza

Printre bunatatile de-acolo sta mot Bavaria Blu, o branza cu mucegai albastru. Insa pe langa paharul urias de vin, Mos Craciun a plusat cu o intreaga colectie de la Castello.

branza cu vin

Nu de alta, branza cu mucegai albastru are vitamina K din plin. Vitamina K se mai gaseste in oua si spanac.

De parca n-ar fi fost suficiente informatiile bune despre branza, azi am aflat de la Mihaela Bilic despre lactoferina.┬áLactoferina este considerata „descoperirea anului 2020” si este la indemana tuturor celor care consuma produse lactate. Aveti toate detaliile in link, dar pe scurt, lactoferina fura fierul agentilot patogeni, care nu se mai pot multiplica.

Asa ca daca v-ati indopat de Craciun cu caltabosi, piftii, sarmale, carnati si alte „porcarii” de sezon, puteti sa treceti si pe brazeturi si lactate. Despre vin numai de bine, stiu ca nu asteptati indemnuri de la mine ­čÖé

Dar daca tot ducem dorul degustarilor Branzeturi cum se cuVin, pana cand ne reveinm, am zis va fac pofta de combinatii branzoase cu vin

Hai noroc cu vin si branza!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.